Spitalul Judetean – amendat de Sanepid

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a demonstrat inca odata ca este indiferent in fata respectarii normelor de igiena si a colectarii deseurilor cu risc de infectie. Chiar daca infectiile intraspitalicesti au existat dintotdeauna in aceasta unitate sanitara, aceasta sta tot mai prost la capitolul igiena.

Un control intreprins de inspectorii sanitari bacauani a scos la iveala faptul ca medicii si asistentii din spital uita sau refuza sa respecte igiena, fiind indiferenti in fata riscurilor de raspandire a bolilor transmisibile.

Abaterile sunt multe, sanctiuni sunt date aproape lunar, iar cea mai des intalnita se refera la faptul ca nu se asigura spatiile si dotarile necesare pentru colectarea, depozitarea, indepartarea, neutralizarea si incinerarea reziduurilor potential contaminate (ace, seringi, fese, pansamente etc) rezultate din activitatile medicale, in conditii de igiena care sa previna aparitia infectiilor nosocomiale (de interior).

Mai mult, in sectia Maternitate inspectorii sanitari au depistat ca nu se intretine permanent starea de curatenie a saloanelor. Aceste nereguli grave, care pun in pericol atat sanatatea pacientilor, cat si a personalului medical, au fost sanctionate din nou cu 20.000.000 lei vechi. Amenda nu a fost contestata.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*