Stavarache, colindat de executorul judecatoresc!

Potrivit unei hotarari judecatoresti irevocabile, primarul este obligat sa-i elibereze lui Vasile Botomei autorizatia de functionare pentru spatiul din Calea Republicii 27. Joi dimineata, la usa primarului s-a prezentat executorul judecatoresc, insa i s-a dat cu flit de catre ocupantul fotoliului de primar!

De doi ani se lupta Vasile Botomei, administratorul SC „Bartolo Prod Com” SRL Bacau, cu primarul Romeo Stavarache pentru a-i elibera autorizatia de functionare pentru spatiul din Calea Republicii 27. De doi ani, din noiembrie 2004, administratorul bacauan pierde bani in fiecare zi pentru ca nu-si poate inchiria spatiile. Povestea acestui refuz este picanta si finalul ei a fost influentat, poate, si de faptul ca Vasile Botomei s-a adresat cu o plangere penala impotriva judecatoarei Geanina Dorneanu, pe care a reclamat-o Consilului Superior al Magistraturii. Aceasta i-a respins prima cerere pe 3 mai 2006, considerand-o nefondata. Botomei revine si solicita din nou incuviintarea executarii dar, curios, dosarul este judecat de aceeasi judecatoare care respinge si de aceasta data cererea! El intocmeste o plangere penala impotriva judecatoarei pe care o inainteaza Consiliului Superior al Magistraturii si cauta un moment in care aceasta era implicata in alte dosare si depune din nou cererea de incuviintarea executarii. Insa, de doua ori surpriza! Prima, dosarul ajunge tot la acelasi magistrat care judecase si celelate doua procese! A doua, se pare ca, dupa ce a fost cercetata de CSM, judecatoarea si-a schimbat optica si, in sedinta din 23 noiembrie 2006, incuviinteaza executarea silita a titlului executoriu sentinta civila 695/1998, pronuntata de Tribunalul Suceava, modificata prin DC 99/1999 a Curtii de Apel Suceava, sentinta fiind irevocabila!

Cu portarelul la usa primarului!

Joi dimineata, pe Romeo Stavarache au venit sa-l „colinde” executorul judecatoresc si administratortul SC „Bartolo Prod Com” SRL. Romica si-a luat masurile de rigoare si a cerut politistului de serviciu sa le interzica accesul in Primarie. L-a trimis pe viceprimarul Nicolae Onica sa-i comunice executorului judecatoresc si lui Vasile Botomei ca refuza sa execute hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie, deoarece nu tine cont de lege. „Am primit procesul verbal de constatare si am intocmit o plangere penala pe care am inaintat-o in aceeasi zi Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau in vederea inceperii urmaririi penale impotriva lui Romeo Stavarache pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta pentru care poate primi o pedeapsa de pana la cinci ani inchisoare, precum si pentru nerespectarea hotararii judecatoresti”, ne-a declarat Vasile Botomei. Acesta intentioneaza sa se constituie parte civila in procesul penal intentat primarului Romeo Stavarache pentru lipsa de folosinta a spatiilor comerciale cu suma de 5.000 euro perntru fiecare luna de intarziere a executarii hotararii judecatoresti care curge de la data de 10 decembrie 2004 si pana la 23 noiembrie 2006. In cazul in care s-ar declansa urmarirea penala impotriva lui, primarul Bacaului ar putea fi suspendat pe toata perioada cercetarilor. Nu ne surprinde usurinta cu care primarul Bacaului nu respecta legile. Le are, probabil, pe ale sale.

„In cazul in care s-ar declansa urmarirea penala impotriva lui, primarul Bacaului ar putea fi suspendat pe toata perioada cercetarilor”
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Iata ca justitia este independenta!

Adauga un comentariu

*