Razboiul dintre liberali si platformisti a intrat in faza invectivelor

Disputele dintre „platformistii” bacauani si liberali a intrat de cateva zile in faza in care si unii si altii isi arunca cuvinte grele celorlalti. Fiecare parte a chemat in sprijin „nume grele” de la Bucuresti.

In timp ce Delegatia Permanenta a PNL Bacau intarea decizia luata saptamana trecuta prin care liderii „platformisti” au fost lasati fara functii, grupul de initiativa pentru infiintarea Partidului Liberal
Democrat tinea prima conferinta de presa.

Printre cei care au fost prezenti s-a numarat si fostul ministru al agriculturii, Gheorghe Flutur, venit special de la Bucuresti pentru acest moment. „Platformistii” au vrut, astfel, sa contracareze vizita ministrilor Varujan Vosganian si Cristian David, chemati de gruparea lui Stavarache inca de vineri in Bacau si care au deschis „ostilitatile” de limbaj.

Astfel, Cristian David a catalogat viitorul PLD la o intrunire cu activul liberal drept „gruparea constituita in jurul platformei RAFO”.

„Nu-mi amintesc bine cine este acest Cristian David” – a replicat Gheorghe Flutur. „Nu cred ca avem noi ceva cu platforma RAFO, insa mirosul de petrol se simte bine la ei”.

Pentru a nu ramane mai prejos, fostul viceprimar al Bacaului, care a demisionat in 2005, in urma unui conflict cu primarul Stavarache, Mihai Slic, a spus ca la PNL au mai ramas doar „navetistii politici, maidanezii, tinerii liberali care simt unde este ciolanul mai mare si liberalii care vin la sediu din patru in patru ani sa bea o cafea si sa discute doctrina lui Bratianu”.

Presedintele PNL Bacau, Romeo Stavarache a refuzat sa comenteze aceasta declaratie, insa primarul orasului Comanesti, Viorel Miron, a facut o comparatie cu Bin Laden: „Bin Laden a fost creatia mericanilor si s-a intors impotriva lor; PLD este creatia lui Basescu si se va intoarce impotriva sa si se va uni cu noi”.

Platformistii au mai spus ca li s-au facut propuneri tentante pentru a ramane in PNL lasand sa se inteleaga ca razgandirea deputatului Valeriu Gheorghe, care a anuntat ca nu mai vine in PLD s-ar datora nominalizarii acestuia ca viitor ambasador in Filipine. Stavarache respinge, insa, ideea ca le-ar fi oferit platformistilor ceva sa ramana in partid.

Razvan Bibire

Adauga un comentariu

*