Liga I: Florin Răducioiu a revenit în Ştefan cel Mare

Fostul mare atacant al lui Dinamo Bucureşti şi naţionalei României, Florin Răducioiu, a revenit la formaţia bucureştean în postura de manager sportiv după ce s-a retras din activitatea de fotbalist în urmă cu mai bine de doi ani.

Dinamo Bucureşti, lidera autoritată din Liga I, a oficializat readucerea într-un post de conducător a fostului atacant Florin Răducioiu, unul dintre cei mai prolifici jucători care au evoluat pentru România şi unul dintre cei doi români, alături de Cosmin Contra, care au evoluat pentru AC Milan.

Răducioiu a fost investit în postura de manager sportiv urmând a sta aproape de echipă, a discuta în permanenţă cu antrenorul Mircea Rednic şi a fi lianul, omul de legătură, între conducerea administrativă şi vestiar.

La prezentarea oficială a lui Răducioiu au participat din partea clubului Dinamo, Cristian Borcea, directorul executiv, şi Cornel Dinu, administratorul delegat, iar ambii au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Răducioiu, făcând legătură cu ideea că ambii îl cunosc de foarte mult timp, Dinu de când Răducioiu era doar un junior, în 1983, iar Borcea chiar a menţionat că el a copilărit cu fostul atacant.

De altfel, Cornel Dinu a ţinut să precizeze că Dinamo a reuşit o lovitură importantă în condiţiile în care a readus în România unul din cele peste 3.000.000 de oameni care muncesc în străinătate.

Despre viitoarea sa activitate la Dinamo, Răducioiu a precizat că va sta foarte aproape de echipă pentru că este obişnuit cu vestiarul şi speră să aducă ceva nou şi să-şi aducă şi el aportul pe cât posibil pentru câştigarea campionatului.

Cât despre relaţia sa cu familia, care nu va locui în România, Răducioiu a spus că a stat mai bine de patru ani alături de familie şi nu crede că vor fi probleme, urmând ca foarte probabil soţia şi copiii lui să vină să-l viziteze foarte des, mai ales că el îşi doreşte ca din acest moment copiii lui să înveţe cât mai multe despre România.

Florin Radu Răducioiu s-a născut la Bucureşti în urmă cu mai bine de 36 de ani, a început fotbalul profesionist încă de la vârsta de 15 ani la Dinamo, pentru care a evoluat timp de şase sezoane în două etape, şi a mai trecut pe la Bari, Verona, Brescia, AC Milan, Espanyol Barcelona, West Ham United, VFB Stuttgart, AS Monaco şi Creteil, înainte de a se retrage din activitate şi a-şi încerca norocul în cariera de impresar.

Răducioiu a marcat 85 de goluri în cele 324 de meciuri jucate pentru formaţiile de club la care a evoluat şi a marcat 21 de goluri în cele 40 de selecţii avute la naţionala României, fiind, printre altele, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii când a marcat patru goluri, două cu Columbia, în grupe, şi două cu Suedia, în sferturile de finală.

Adauga un comentariu

*