A născut tripleţi, purtaţi în două utere diferite

O femeie din Devon, Marea Britanie, a născut – în premieră mondială – tripleÅ£i… purtaÅ£i în două utere diferite, relatează site-ul Ananova. Potrivit sursei citate, Hannah Kersey nu a ÅŸtiut că suferă de o deformaÅ£ie rară, numită uterus didelphys, până când nu a născut primul său copil, un băieÅ£el pe nume Marley, care are acum aproape doi ani.

În urmă cu aproape şapte luni, ea a rămas însărcinată pentru a doua oară, în urma unei însămânţări artificiale. Fetuşii au fost concepuţi din două ovule, implantate în cele două utere, fertilizate în acelaşi timp cu spermatozoizi din două depozite diferite.

Unul dintre embrioni s-a divizat şi a produs gemeni, în timp ce celălalt a evoluat într-un singur făt.

Hannah Kersey a fost informată de către medici că uterele ei sunt mai mici decât ar trebui, făcând imposibilă o sarcină dusă până la capăt. Britanica şi iubitul ei, Mick Faulkner, au respins ideea unui avort şi, până la urmă, femeia a născut prin cezariană, cu şapte săptămâni mai devreme, la spitalul Southmead din Bristol.

Gemenele Ruby şi Tilly cântăresc 1,179 şi 0,907 kilograme, în timp ce Gracie are 0,966 kg.

În ultimii 100 de ani, doar 70 de femei au fost însărcinate în două utere separate. Este, însă, primul caz din lume în care o femeie cu două utere dă naştere unor tripleţi. ROMPRES

Adauga un comentariu

*