Prime de Crăciun refuzate

Marea majoritate a salariaÅ£ilor principalului distribuitor de energie electrică din zona Moldovei – firma E.ON Moldova, având capital majoritar german – refuză să încaseze cei 250 de lei acordaÅ£i fiecărui angajat drept „primă de Crăciun”.

„Este o sumă ridicolă în comparaÅ£ie cu încasările făcute de firmă ÅŸi, mai ales, cu munca prestata de noi”, susÅ£in, în cvasiunanimitatea lor, cei întrebaÅ£i despre motivul protestului ad-hoc.
Liderii de sindicat au decis să negocieze cu patronatul „prime de 800 de lei pentru fiecare salariat”, iar în cazul neacceptării acestei solicitări spun că vor renunÅ£a la prime.

Lucian Luca, purtător de cuvânt al E.ON Moldova, a declarat pentru ROMPRES că patronatul nu exprimă nicio poziÅ£ie în faÅ£a acestui protest, deoarece acordarea de prime ÅŸi cuantumul acestora este „opÅ£iunea exclusivă a patronatului”.

Suma de 250 de lei este apreciată, însă, de angajaÅ£ii multor altor firme din Bacău drept „un important cadou de sărbători” ÅŸi nu ar refuza o asemenea ofertă. ROMPRES

Adauga un comentariu

*