Varujan Vosganian anunţă salarii de o mie de euro pentru români în 2020

Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Comerţului, a fost prezent, alături de Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării acquis-ului comunitar, la sfârşitul săptămânii trecute în Bacău, pentru a le prezenta liberalilor băcăuani paşii pe care Partidul Naţional Liberal îi va urma după intrarea României în Uniunea Europeană, informează corespondentul AMOS News.

„La finalul aplicării strategiei noastre, în 2020, salariul mediu net pe economie va fi de 1.000 de euro pe cap de locuitor, iar în 2013, va ajunge la 500 de euro”, a afirmat ministrul Vosganian.

„Este a doua prezentare a strategiei, pe care o facem, după BucureÅŸti, în Bacău”, a anunÅ£at Varujan Vosganian. Proaspătul ministru al Economiei a mai explicat că strategia urmăreÅŸte modernizarea ÅŸi dezvoltarea ţării noastre după aderare ÅŸi orizontul ei se întinde până în 2020.

„Este lucrată de aceiaÅŸi oameni care au pus la punct programul actual de guvernare. România are o economie previzibilă, o inflaÅ£ie domoală ÅŸi se poate stabili astfel o strategie de dezvoltare pe termen lung. România iese din capcana cifrelor mici, va deveni o Å£ară mediu dezvoltată ÅŸi nu va mai fi catalogată „în curs de dezvoltare”, va deveni o Å£ară stăpână pe destinele ei”, a mai afirmat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a continuat să spună că, dincolo de forfota politică, economia ţării este stabilă şi functionează în baza unor reguli care sunt respectate. Ministrul Cristian David a prezentat şi el cele trei obiective majore ale acestei strategii de după aderare.

„Primul obiectiv este reducerea decalajului faţă de celelalte state ale UE. Al doilea este dat de compatibilizarea comunitară la nivel instituÅ£ional, administrativ, economic, iar al treilea obiectiv de atins va fi integrarea ÅŸi participarea la proiectele comunitare”, a mai punctat Cristian David.

Adauga un comentariu

*