Si detinutii bacauani s-au alaturat protestului colegilor din tara

Penitenciarul Bacau n-a fost ocolit de manifestarile de revolta care au cuprins toate penitenciarele din tara. Primele care au aderat la miscarea generala au fost femeile, 44 detinute intrand in refuz de hrana, solicitand reducerea pedepselor.

Lor li s-au aturat si 60 de barbati, insa mult mai tarziu. Gestul femeilor a provocat, mari surprize conducerii Penitenciarului Bacau. Se pare ca, printre detinute ar fi circulat un zvon potrivit caruia, Ioana Vlas ar fi fost eliberata!

Intalnirea dintre conducerea Penitenciarului si femeile detinute a dus insa la linistirea spiritelor. Nu pentru multa vreme deoarece s-a trezit constiinta si in randul barbatilor, e drept, ceva mai tarziu.

Cu totul, sa fi fost vreo suta, barbati si femei, din totalul celor aproximativ o mie de „chiriasi” sau cu cei cu „mutatie definitiva” din Penitenciar.

Dupa ce s-a dat alarma si personalul penitenciarului s-a prezentat la unitate, ca prin farmec, toti revolutionarii, femei si barbati, s-au linistit definiv renuntand la refuzul de hrana, pentru ca erau de-ajuns 24 de ore de post si le ghioraiau matele de foame!

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*