Paler: „Fenomenul Băsescu sau cazul Băsescu este mai grav decât cazul Becali”

Analistul politic Octavian Paler a subliniat, miercuri, în cadrul emisiunii ‘Sinteza zilei’, difuzată de Antena 3, că declaraÅ£ia lui Traian Băsescu, prin care ÅŸeful statului a spus că nu este un ‘susÅ£inător’ al noului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, reprezintă ‘o mitocănie’.

‘Fenomenul Băsescu sau cazul Băsescu este mai grav decât cazul Becali. Văd că Becali e luat de toÅ£i în derâdere ÅŸi arătat cu degetul ca fiind aberaÅ£ia naÅ£ională numărul 1. Eu cred că aberaÅ£ia naÅ£ională numărul 1 e la Cotroceni ÅŸi cred că domnul Băsescu a oficializat mârlănia, a introdus-o ca stil. ÃŽn felul acesta, foarte mulÅ£i dintre românii care se uită ÅŸi care se simt gâdilaÅ£i pe burtă când văd că un mârlan îşi permite, din funcÅ£ia de preÅŸedinte, să jignească un ministru, ÅŸi atunci zic „Dar de ce să nu mă comport ÅŸi eu aÅŸa?”. Iată cum se întinde ca o râie această stare, această mârlănie încurajată de la Cotroceni’, a declarat Paler.

Octavian Paler crede că popularitatea de care se bucură actualul şef al statului nu este un simptom prea bun şi că românii n-ar trebui să se bucure că intră în Uniunea Europeană cu un astfel de preşedinte.

‘Eu cred că Traian Băsescu a adus daune poate ireversibile României, adică: în politica externă la ora asta stăm dezastruos: nici la Apus, nici la Est n-avem nici un fel de punct de sprijin. România a devenit un fel de insulă unde tot felul de derbedei se amuză de mojiciile lui Traian Băsescu. E posibil ca principalul partid de guvernământ, cel care vrea să obÅ£ină cele mai multe voturi la următoarele alegeri, să fie un partid de „yes, man”, care nu îndrăznesc o dată să spună un cuvânt despre Băsescu? Băsescu nu e la prima mojicie acum. A făcut la fel la ceremonia altei învestituri, când a fost Stroe, când i-a dat o foaie de hârtie. Adică îşi permite să folosească Palatul Cotroceni ca pe un maidan. Nu e posibil aÅŸa ceva, după părerea mea’, a concluzionat Paler.

Amos News

Adauga un comentariu

*