Cornel Nistorescu: „SunteÅ£i toÅ£i servitori la curtea lui Becali”

Emisiunea realizată de Mădălin Ionescu, la NaÅ£ional TV, a fost, luni seara scena unei confruntări inedite. Jurnalistul Corneliu Nistorescu a lansat un atac dur la adresa „paranoicului” Gigi Becali, care s-a simÅ£it obligat să îşi „apere onoarea”. Gigi Becali s-a înfiinÅ£at în studioul în care se desfăşura emisiunea „Miezul Problemei” pentru a discuta „civilizat” cu jurnalistul Cornel Nistorescu, care, însă, a preferat să plece din dezbatere.

Emisiunea „Miezul Problemei” a început la ora 22.00, moderatorul Mădălin Ionescu avându-l ca invitat pe jurnalistul Cornel Nistorescu. DiscuÅ£ia a fost canalizată pe evoluÅ£iile de pe scena politică românescă în perspectiva apropierii momentului aderării României la Uniunea Europeană. Mădălin Ionescu ÅŸi Cornel Nistorescu au analizat apoi congresul PSD, moderatorul subliniind că marÅ£i „se împlinesc doi ani de când Traian Băsescu l-a bătut pe Adrian Năstase în alegeri. Vă amintiÅ£i cumva de vreo cercetare serioasă legată de fraudarea alegerilor, invocată atât de PSD-iÅŸti, cât ÅŸi de cei din Alianţă în 2004?”.

Drept răspuns, Cornel Nistorescu a lansat tiradă la adresa presei din România şi a lui Gigi Becali.

„Două-trei persoane au vorbit în România despre acea situaÅ£ie invocată de fraudare care nu a fost cercetată. Presa română a pus ÅŸi ea nisip peste, a tras în nisip ÅŸi a ascuns acest subiect. L-a evitat. A cântat în strună la toate farsele ÅŸi la toate poantele preÅŸedintelui ÅŸi s-a transformat într-un cor de aplaudaci, în loc să ceară clarificarea acelei situaÅ£ii ÅŸi acelei presupuse fraudări de alegeri. România, la ora asta – ÅŸi cred că sunteÅ£i ÅŸi voi responsabili ÅŸi din cauză că sunteÅ£i tineri ÅŸi nu aveÅ£i experienţă profesională, nu aveÅ£i experienţă ÅŸi cred că sunteÅ£i ÅŸi sub o presiune nebună a audienÅ£elor, sunteÅ£i părtaÅŸi la această situaÅ£ie de circ, de confuzie care este pe piaţă. Goana după audienţă v-a făcut pe toÅ£i dependenÅ£i de Gigi Becali. SunteÅ£i toÅ£i servitori la curtea lui Becali (… ) E nepermis. L-aÅ£i invitat ÅŸi v-aÅ£i distrat toÅ£i pe seama lui Becali, cântându-i în strună, fără să puteÅ£i să-i dovediÅ£i că este un paranoic, că e o mare minciună, că toată povestea bogăţiei lui ascunde foarte multe lucruri dubioase ÅŸi că toate promisiunile lui sunt gogoriÅ£e”, a declarat Cornel Nistorescu.

Acesta a continuat subliniind că cetăţenii sunt „victimele minciunilor ÅŸi manipulărilor ÅŸi inconÅŸtienÅ£ei sau iresponsabilităţii profesionale pe care aÅ£i practicat-o. Åži cu preponderenţă la OTV. ProTV a făcut un exces din asta. Domne, toate strănuturile ÅŸi toate … de la Becali deveneau tezaur naÅ£ional, minune naÅ£ională. Pur ÅŸi simplu cred că câteva grupuri de media ar trebui serios sancÅ£ionate, sau dacă nu acuzate pentru bătaie de joc la adresa românilor. ÃŽn loc să le prezinte cu responsabilitate profesională cazul, au transformat un paranoic într-un mit (…) Domne, dar e vizibil pentru o Å£ară întreagă. Nu vrei să-mi ceri ÅŸi certificatul medical? Păi nu se vede cu ochiul liber? (…) Fără nici un pic de discernământ nu l-aÅ£i abordat pe personajul ăsta ÅŸi l-aÅ£i lăsat să devină un mit naÅ£ional ÅŸi să devină speranÅ£a românilor. Vorbesc la modul general, că cea mai mare parte a presei aÅ£i făcut asta, ÅŸi în special televiziunile, ProTV fiind campion în cazul Becali ÅŸi apoi B1TV, OTV ÅŸi aici ai făcut asta, dintr-o disperare de audienţă, ceea ce înseamnă un mare atentat la încrederea românilor”.

Cornel Nistorescu a declarat că Gigi Becali este „periculos” din cauza „aberaÅ£iilor pe care spune” ÅŸi „pentru tipul de comportament, de discurs, pentru enorma gogoriţă pe care încearcă s-o propună românilor ca salvare naÅ£ională”.

„Pentru tipul de comportament, de discurs, pentru enorma gogoriţă pe care încearcă s-o propună românilor ca salvare naÅ£ională (…) Dacă voi aÅŸa înÅ£elegeÅ£i valoarea unui politician, dacă aÅŸa analizaÅ£i comportamentul ÅŸi prestaÅ£ia publică a unor personaje, nu m-ar mira ca în curând să dispară toÅ£i oamenii mai de substanţă din România ÅŸi o să avem o defilare generală cu Becali în frunte, Dumitru Dragomir, Fane Spoitoru ÅŸi Cămătarii. Åži asta o să fie elita României. Aici o să ajungem. Plus niÅŸte profesori hoÅ£i care s-au calificat, care au furat ÅŸi au făcut plagiate ÅŸi care se califică între chirurgii de seamă ai României. E ÅŸocant. Creăm vedete false, priorităţi false (…) Cu oferta asta de comportament, cu modelele astea, în mod sigur nu o să citească (n. red. – tinerii). Dacă Gigi Becali e modelul lor de ce să citească domne? Dacă pe Gigi Becali îl inviÅ£i aici în fiecare seară ÅŸi Gigi Becali abia apucă să mănânce un sandwich între două televiziuni, păi ce model vrei să aibă…?”, a explicat Cornel Nistorescu.

Jurnalistul a subliniat că Becali a vândut „vise” la Rast ÅŸi Vadu RoÅŸca ÅŸi dă mită jurnaliÅŸtilor.

Răspunsul a aceste declaraţii nu a întârziat să apară. La ultima pauză de publicitate, Gigi Becali, ajunsese deja la sediul Naţional TV şi a fost acceptat în dezbaterea cu Cornel Nistorescu.

Iată discuÅ£ia înregistrată în studioul „Miezul Problemei”:

„Din nou în „Miezul Problemei”. Foarte multe mesaje. AÅ£i stârnit foarte multe reacÅ£ii ÅŸi din partea celor care-l sprijină pe domnul Gigi Becali, care a venit acum la televiziune. Bună seara.
Gigi Becali: Bună seara. Civilizat. Vreau să stăm să discutăm civilizat.
Cornel Nistorescu: Duceţi-vă domne şi cereţi-i lui Viorel Hrebenciuc pământurile înapoi domne. Mergeţi şi vedeţi-vă de treabă, nu veniţi în emisiune!
Mădălin Ionescu: Puteam facem o emisiune ca drept la replică.
Cornel Nistorescu: Dar ce căutaţi în studioul ăsta domne? Sunteţi în Pipera, unde vă credeţi?
Gigi Becali: Băi nenorocitule, băi hahalero… Informatorule! Informator la securitate…”, aÅŸa a debutat ultima parte a emisiunii. Cornel Nistorescu s-a ridicat de la masa discuÅ£iilor ÅŸi a părăsit emisiunea, lăsându-l pe Gigi Becali să se „apere”, în timp ce Mădălin Ionescu lansa apeluri disperate echipei tehnice să îl readucă pe Cornel Nistorescu în emisiune.

„Eu am venit civilizat să discutăm. Eu nu discutam cu dumnealui pentru că m-a jignit ÅŸi este obraznic ÅŸi nu-l jigneam cu nimic (…) Oamenii ăştia nu pot să stea lângă mine niciodată în viaÅ£a lor. De ce? Dracul fuge de mine ca de tămâie. Ä‚ÅŸtia sunt dracu’ în Å£ara românească. Păi dracu’ crezi tu că vine aÅŸa direct? El vine pe ocolite. Când v-am spus în emisiune: „Domne, cine îl va ataca pe Gigi Becali?”. Cei care îl reprezintă pe dracu’, cei care au draci în ei, care nu le convine de Hristos, de Dumnezeu, de biserică, de cruce. Ä‚ÅŸtia îl atacă pe Gigi Becali. Deci nu vorbea el, vorbea dracu’ din el (…) să se înveÅ£e minte ca altă dată să nu mai jignească alÅ£ii aÅŸa putea să facă un comentariu, dar nu aÅŸa, să jignească”, a declarat Gigi Becali, încercând să-ÅŸi explice prezenÅ£a în studio.

PreÅŸedintele PNG s-a apărat spunând că „coteÅ£ele” invocate de Cornel Nistorescu, construite la Rast au costat 10 milioane de euro ÅŸi nu a dat mită nici unui jurnalist.
Becali l-a acuzat pe Cornel Nistorescu că ar fi colaborat cu organele fostei securităţi, dar a refuzat că detalieze. ” Era un informator, colaborator nenorocit (…) Pe el îl chema Khaled, nume de cod. Colaborator (…) Eu am venit să-mi apăr onoarea. Nu am venit să spun ce făcea Khaled”, a fost răspunsul liderului PNG.

Amos News

Adauga un comentariu

*