Circul continua la Nicolae Balcescu

Continua circul in Consiliul Local al comunei Nicolae Balcescu. O sedinta extraordinara convocata de sapte consilieri a fost sabotata de primarul Francisc Tancau. Acesta da vina pe un singur consilier ca ar fi capul rautatilor.

Scandalul dintre primarul comunei Nicolae Balcescu, Francisc Tancau, si o parte din consilierii locali a mai cunoscut un episod miercuri la pranz, dupa celelalte doua acte desfasurate in decurs de doua saptamani.

Sapte dintre consilieri au convocat o sedinta extraordinara pentru a abroga o hotarare de Consiliu Local privind majorarea taxelor cu 20 la suta si prezentarea exercitiului bugetar. Primarul s-a aratat reticent fata de aceasta convocare si parea a nu intelege ce mai vor consilierii, de vreme ce taxele fusesera deja votate.

Circul continua la Nicolae BalcescuCum? Cu ochii inchisi, pentru ca nu li s-a prezentat consilierilor, in sedinta respectiva, proiectul de hotarare „en detail”, ci ceva de genul „sunt prea multe pagini, vreo 40, asa ca hai sa le votam ca pierdem timpul daca le citim pe toate si mai avem treaba”. Convins ca nu va fi majoritate pentru a se tine sedinta, primarul Francisc Tancau si-a gasit de treaba prin comuna si a dat cu flit consilierilor.

„Stim unde se afla, la Albeni. Nu vine, cu siguranta, il doare-n cot de noi”, a declarat Tony Dobos, considerat de primar capul rautatilor din comuna, mai ales dua ce „si-a tras” un ziar cu care a speriat autoritatea locala! Problemele au ajuns de notorietate in comuna Nicolae Balcescu si el au pornit nu neaparat de la refuzul consilierilor de a se aproba asocierea la Zona Metropolitana, proiect initiat de proaspatul liberal fara adeziune, Francisc Tancau, pentru a-i face pe plac sefului de partid, Romica, un fel de transfug politic precum noul lui subaltern.

Ci de la faptul ca sedintele de Consiliu Local se tin fara a se intruni inainte comisiile, cum este si legal, sa discute proiectele de hotarare ce vor fi luate in discutie, ca nu li se dau mape consilierilor, ca se voteaza precum semneaza primarul, adica orbeste etc. Cu doua zile in urma, primarul fugise din Primarie de teama consilierilor, cum avea el sa reclame la Postul de politie din comuna!

I se reprosase de consilieri ca nu-i informase cat costa o masina de balastru si din acest motiv ei desemnasera un om sa numere masinilie, lucrui ce nu i-ar fi convenit lui Francisc Tancau, care l-a somat pe consilierul Constantin Moraru sa se prezinte la Primarie si sa-si dea demisia si i-a spus ca nu se lasa pana nu-l distruge!

Adevarul este ca locuitorilor comunei nu li s-au prezentat ceea ce inseamna cu adevarat asocierea cu Zona Metropolitana si de aici razboiul dus de primar cu consilierii. Bineinteles ca si „interesul poarta fesul”, ca e ordin de la liberali!

Si astfel, continua circul la Nicolae Balcescu, primarul Francisc Tancau ajungand din dresor un leut fara dinti, iar Tony Dobos si alti sase consilieri transformandu-se in veritabili purtatori de interese ale cetatenilor comunei, scarbiti si ei de felul in care „muncesc” pentru ei alesii pe care i-au votat, cu precadere primarul!
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Circul exista de mult ,de la inceputul mandatului dar nu exista unitate intre unii consilieri.”Paharul s-a umplut”,intram in Europa si este necesar sa gandim matur,moral si in viitor.
    Legea nu se respecta la Nicolae Balcescu, nu se vrea deoarece consilierii trebuie sa voteze doar dupa indicatiile executivului.In cazul cand unii consilieri cer documentele necesare sedintei se uzeaza de termenul „NU AVEM HARTIE” sau „NU PUTEM FACE PENTRU TOTI CONSILIERII MATERIALE DE SEDINTA CONSUMAM MULTA HARTIE” SI „DOAR CINE CITESTE DOAR DOI TREI „.
    Legea spune clar in momentul convocarii trebuiesc date spre studiu materialele consilierilor.Pe 18 -12 2006 este sedinta ordinara dar pina la aceasta ora consilierii nu au primit materialele .Ba mai mult am inteles ca sa tinut sedinta de comisie buget-finante si sigur au trecut toate proiectele,dar unii consilieri nu au fost convocati .Este adevarat se umbla cu amenintari verbale telefonice si de ce nu control la magazinele celorcare nu sunt in pas cu” votul la comanda.”Cetatenii balcesteni au inceput sa vina mai des si in numar mai mare la sedintele consiliului local deoarece nu vor sa fie trasi in teapa pe banii lor.
    voi reveni .

  2. Ca bine zici ,domnule Mindirigiu o fi” ordin de la liberali” dar nu toti cetateni din Nicolae Balcescu cu drept de vot sunt liberali asa ca „FESUL” ramane fara mot,sau mai bine zis o singura data se vede motul.Trebuie sa va contrazic ;adeziunea celui de care vorbiti o fi dosita pe la centru intr-un fiset asteptand” ape mai limpezi” .Declarati sunt mai multi consilieri in PNL dar tot la fel fara adeziune .Aveti posibilitatea sa verificati oficial cum stau ADEZIUNILE.
    voi reveni

Adauga un comentariu

*