„Platformistii” bacauani, exclusi din PNL inainte de a pleca la PLD

Aderarea platformiştilor la viitorul Partid Liberal Democrat(PLD) este anticipată de pe acum de conducerea Judeţenei Bacău a Partidului Naţional Liberal(PNL). Preşedintele acestei organizaţii, primarul municipiului Bacău Romeo Stavarache, s-a grăbit chiar să anunţe excluderea platformiştilor din partid înainte ca aceştia să devină membri ai PLD.

„Din moment ce platforma liberală pentru care ei au semnat adeziuni s-a transformat în partid politic, se consideră, în mod automat, potrivit Legii partidelor, că sunt demiÅŸi din PNL. Nu trebuie daÅ£i afară din partid, s-au exclus singuri”, conchide Romeo Stavarache.

Până acum, disensiunile dintre liberalii băcăuani s-au rezolvat de la sine, mai ales că, după formarea grupului local de sprijin pentru platforma liberală, conducerea PNL Bacău i-a tolerat pe „dizidenÅ£i” ÅŸi nu a luat nici o măsură împotriva lor, spre deosebire de alte judeÅ£e din Å£ară.

De cealaltă parte, platformiştii susţin că astfel de decizii sunt pripite câtă vreme posibila lor intrare în PLD va fi discutată abia săptămâna viitoare la PNL Bacău. Plecat pentru câteva zile din ţară, Ioan Chiriac, vicepreşedintele PNL Bacău şi liderul grupului de sprijin Bacău al platformei liberale, spune că procedura de strângere de semnături pentru intrarea în noul partid va fi demarată abia de săptămâna viitoare.

AceeaÅŸi poziÅ£ie este adoptată ÅŸi de Valerian Vreme, liderul Municipalei OneÅŸti a PNL, organizaÅ£ie ce ÅŸi-a anunÅ£at, în urmă cu câteva zile, susÅ£inerea faţă de demersurile intreprinse de Theodor Stolojan. ” Personal, eu voi merge cu gruparea Stolojan, dar nu pot spune ce vor face toÅ£i membrii organizaÅ£iei. Săptămâna viitoare vom avea o ÅŸedinţă ÅŸi vom hotărî „, mai declară Valerian Vreme.

Amos News

Adauga un comentariu

*