Liga I: Rapid pierde la Petroşani şi încheie anul în genunchi

În ultimul meci oficial susţinut de sfert-finalista Cupei UEFA, Rapid Bucureşti, în anul calendaristic 2006, formaţia lui Răzvan Lucescu a pierdut la Petroşani, 0-1 cu Jiul, şi lângă Podul Grand se anunţă o iarnă deosebit de încinsă ca o continuare oarecum normală a unui tur de campionat încheiat cu mari probleme.

Deşi a avut numeroase probleme de efectiv înaintea partidei cu Rapid din etapa a 19-a a Ligii I la fotbal, antrenorul Jiului Petroşani, Marin Tudorache, a mutat perfect cu o formulă ofensivă care a ţinut la respect mult mai cunoscutul adversar.

Rapidul a avut dificultăţi în exprimare la Petroşani, s-a apropiat mai rar decât de obicei de poarta adversă şi când a făcut-o, ratangii de serviciu din acest tur de campionat, Griffiths şi Zicu, au tratat cu nonşalanţă ocaziile imense avute, şutând fiecare peste poartă din şase metri frontal.

Finalul a fost unul de coşmar pentru giuleşteni, Perjă este eliminat în minutul 85, după al doilea cartonaş galben, din lovitura liberă executată Edel gafează nepermis, şutul lui Kalai este respins in extremis de pe linia porţii de Ionuţ Rada dar balonul ajunge la Vrăjitoarea şi atacantul gazdelor îndeplineşte o simplă formalitate aducând o victorie nesperată Jiului, lanterna roşie a clasamentului, împotriva unui Rapid din care a rămas doar numele performanţelor de vis reuşite sezonul trecut.

Jiul Petroşani – Rapid 1-0 după un meci în care gazdele au arătat că pot spera la salvarea de la retrogradare iar Rapid în acest moment nu pare în stare să prindă nici măcar un loc de Cupa UEFA.

Jiul Petroşani – Rapid 1-0 (0-0).

Au marcat: Vrăjitoarea (86’). Cartonaşe galbene: Drăghici (78’)/ I. Rada (36’), M. Constantin (52’), Perjă (58’, 85’). Cartonaşe roşii: Perjă (85’).

Jiul: Hotoboc – Cip. Dinu, Kalay, Pâcleşan (Drăghici 76), Lungan – Cip. Petre, M. Voicu, Marinică (Teuşan 57’), Dulcea (Liţu 83’) – Vrăjitoarea, Bicfalvi. Antrenor: Marin Tudorache.
Rapid: Edel – M. Constantin, Perjă, I. Rada – Bădoi, Măldărăşanu, C. Lazăr (N. Grigore 63’), Art. Karamyan – Griffiths (E. Dică 74’), V. Moldovan, Zicu (Buga 52’). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Adauga un comentariu

*