Liga I: Politehnica Iaşi mai bună ca Rapid şi Steaua

În etapa a 19-a a Ligii I la fotbal, Politehnica Iaşi, formaţia antrenată de Ionuţ Popa, s-a distrat la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul, unde s-a impus cu 4-0, victorie ce depăşeşte în consistenţă acel 3-0 scos de Rapid sub Pietricica şi, mai ales, egalul obţinut de Steaua la Piatra Neamţ, 0-0.

În etapa a 19-a a Ligii I la fotbal, la Piatra Neamţ s-au întâlnit Ceahlăul şi Politehnica Iaşi, două formaţii cu probleme şi cu o foame mare de puncte care să le scoată din zona fierbinte a retrogradării.

Deşi situată pe un loc mai cu probleme în clasamentul Ligii I, Ceahlăul a fost surclasată de o Politehnica în spectaculoasă revenire de formă, diferenţa de 0-4 fiind dată şi de diferenţa enormă între evoluţiile celor doi portari.

Dacă la gazde Ionuţ Curcă a greşit copilăreşte la primul gol iar apoi a făcut un fault în afara careului pentru care a primit doar cartonaş galben, fiind înlocuit imediat cu un alt gafeur, Covrig, la oaspeţi, internaţionalul de tineret Cristian Brăneţ a închis poarta la situaţiile imense de gol avute de Doicaru, Mircea Ilie şi Gaston Diaz.

Poli a deschis scorul prin Onofraş în minutul 7, reluare din apropiere după o centrare scăpată printre mâini de Curcă, şi a mai punctat de trei ori pe final în stilul Rapidului prin Cernoch în minutul 79, reluare din apropiere după o centrare a lui Onofraş, Onofraş în minutul 83, care lansat singur cu portarul a trecut de Covrig şi a marcat în poarta goală, şi Buta în minutul 85, şut puternic, sub transversală, după un nou contraatac fulgerător al oaspeţilor.

Ceahlăul Piatra NeamÅ£ – Politehnica IaÅŸi 0-4 ÅŸi dacă ieÅŸenii au o vacanţă cât de cât liniÅŸtită, la Piatra NeamÅ£ se simte miros de schimbare în condiÅ£iile în care deja Florin Marin este al treilea antrenor al echipei în 19 etape.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Politehnica Iaşi 0-4 (0-1).

Au marcat: Onofraş (7’, 83’), Cernoch (79’), Buta (85’). Cartonaşe galbene: I. Curcă (24’), Ivaşcă (29’), Forminte (48’)/ Bordeanu (29’), Cernoch (35’), P. Tincu (59’), Iurişniţi (72’). Cartonaşe roşii:

Ceahlăul: I. Curcă (Covrig 27’) – Văsâie, Alistar, Nohai, Avădanei, Forminte – Ivaşcă (G. Diaz 46’), Ruşmir, Simic, M. Ilie (M. Nemţanu 66’) – Doicaru. Antrenor: Florin Marin.
Poli Iaşi: Brăneţ – Onuţ, Dianu, Bernard (Ir. Ionescu 86’) – Buta, P. Tincu (Iurişniţi 63’), R. Ciobanu, Sfârlea, Bordeanu – Onofraş, Cernoch (S. Mitrovic 82’). Antrenor: Ionuţ Popa.

Amos News

Adauga un comentariu

*