Consilierii hotarasc in zadar

Hotararile luate de consilierii bacauani par sa fie luate in zadar deoarec nimeni nu mai urmareste daca ceea ce se decide in legislativul local se respecta.

Consilierul Gabriel Lupu a atras atentia ca mai multe hotarari de consiliu adoptate de legislativul bacauan in anii trecuti nu sunt respectate pentru ca nu exista o colaborare la nivelul primariei. Una din hotararile de consiliu care nu este urmarita de nimeni daca se respecta sau nu se refra la obligatia celor care taie copaci pentru a construi sa planteze puieti.

„Conform hotararii 327 din 22 decembrie 2004 se interzice taierea pomilor fara acordul primarului iar persoanele care au primit aprobarea sunt obligate sa planteze cate trei pomi pentru fiecare copac taiat” – spune Lupu.

El a intrebat executivul primariei daca se respecta aceasta hotarare si cine raspunde de urmarirea aplicarii ei. El a dat ca exemplu zonele Tic-Tac, Republicii sau zona din spatele Salii Sporturilor unde s-au ridicat clinicile private si pentru constructia carora s-a taiat liziera. „Nu am nimic impotriva constructiilor – spune Lupu – dar s-au obligat persoanele juridice care au construit in aceste zone sa planteze alti copaci?”.

Consilierii hotarasc in zadarS-a dovedit ca nimeni din cadrul municipalitatii nu urmareste aplicarea cestei hotarri. Viceprimarul Neculai Onica a spus ca ar trebui sa raspunda Directia „Spatii verzi”, insa directoarea Viorica Marcu spune ca ar fi trebuit ca Biroul concesionari sa o informeze asupra zonelor in care se concezioneaza suprafetele de teren pentru constructii.

„Nu cred ca s-a plantat tot ceea ce s-a taiat” – spune consilierul Laurian Lucas. „O colaborare mai buna intre Biroul concesionari si doamna Marcu ar rezolva aceasta problema”. Petru Placinta spune, insa, ca exista o alta problema:

„Se taie pomi in toate anotimpurile, insa de plantat se poate planta numai primavara si toamna”.

El propune ca in cazul in care se taie pomi, persoanele respective sa plateasca o taxa iar Directia de spatii verzi sa se ocupe de plantarea pomilor.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*