Fostul student devenit milionar din vânzarea de pixeli a lansat un nou site

Alex Tew, fostul student britanic care a făcut avere vânzând pixelii (puncte de culoare pe un ecran) unei pagini web, a lansat marţi un nou site care le permite de data aceasta vizitatorilor să participe la o loterie, relatează AFP.

Tânărul din Nottingham (nordul Angliei) a devenit celebru prin crearea „paginii de un milion de dolari” (www.milliondollarhomepage.com) la sfârÅŸitul anului trecut. El a avut ideea să vândă ca spaÅ£iu publicitar propria sa pagină de internet.

La un dolar pixelul, ideea sa i-a adus 1.037.100 de dolari (pe atunci 859.046 de euro) lui Alex Tew, care a vândut la licitaţie pe eBay ultimii 1.000 de pixeli.

El a recidivat cu un nou site care va aduce bani nu numai creatorului său, ci şi fericitului câştigător al unei trageri la sorţi.

Principiul de plecare al Pixelotto (www.pixelotto.com) rămâne acelaşi. Pagina conţine tot un milion de pixeli, vânduţi de data aceasta la preţul de doi dolari. Însă acum, fiecare persoană care vizitează site-ul poate să participe la o loterie, dând clic pe o reclamă, de până la zece ori pe zi.

După ce toată suprafaţa paginii va fi vândută, o tragere la sorţi va reţine o reclamă câştigătoare. Apoi o a doua tragere la sorţi va desemna câştigătorul dintre persoanele care au dat clic pe acel anunţ.

Câştigătorul va primi un milion de dolari (750.000 de euro), plus 100.000 de dolari pe care îi va distribui în scopuri caritabile la alegerea sa. Alex Tew, care a renunţat între timp la studii, va păstra pentru el restul de 900.000 de dolari.

„După succesul paginii de un milion, am simÅ£it o puternică presiune pentru a veni cu o nouă idee. ÃŽnsă chiar după ce pagina a fost închisă, am primit enorm de multe cereri de la oameni care doreau să cumpere pixeli, aÅŸa că m-am gândit la o modalitate să merg mai departe”, a declarat el.

Până la ora 11.30 GMT marţi, Alex Tew vânduse deja pixeli în valoare de 73.600 de dolari (55.250 de euro).ROMPRES

Adauga un comentariu

*