Incompetenta

La Guvern si Presedintie, in Primarie, in Consiliul Local si la CET e plin de afafici care au primit un os de ros fara a proba vreun merit. Asta se stie, e boala de 16 ani. Dar acum, cand rezervele de combustibil energetic pentru iarna par a fi atat de subtiri incat se vede prin ele prostia si incompetenta, lucrurile devin extrem de grave.

Nu mai este vorba de o fusareala cu bani publici, de un comision banditesc sau de o licitatie manarita. Este vorba de siguranta populatiei.

Cine ce face pentru a schimba situatia, macar in al doisprezecelea ceas? Basescu e ocupat sa-l termine de tot pe Stolojan si sa ne strice total relatiile cu Rusia.

Da, cu Rusia cea care ne da cel mai scump gaz din Europa!

Tariceanu este disperat sa mai salveze ceva din PNL si sa ramana cat mai mult premier.

Ministrul Economiei s-a dat lovit dupa ce i-au gasit prieteni dubiosi in anturaj.

Primarul Bacaului are treaba cand prin Italia, cand la stecherul populist al bradului de Craciun.

Consilierii locali dorm pe ei visand la concesionari dragalase si la alte oportunitati simpatice.

Trupa de la CET se invarte nauca, besmetica, aiurita, amusinand vreun spert, incapabila sa aduca in magazii carbune.

Cam astia sunt oamenii alesi pentru a avea grija de noi.

Ca, oricat am fi noi de invatati sa primim totul de-a gata, in acest caz n-aveam ce face.

Doar nu era sa ne incolonam de aici si pana-n gura minei pentru a da din mana-n mana sacii cu carbune pana in batatura CET-ului!

Da, asta mai lipseste, sa primim vreun apel cetatenesc la mobilizare generala pentru a pune umarul la rezolvarea situatiei. Ar fi in stare hahalerele in functie sa ne scoata la munca patriotica, motivand ca asa ne exersam spiritul civic european.

Hm, in Europa aveam de sapte ori pana acum alegeri anticipate, si prezidentiale, si parlamentare, si locale, plus demisii de onoare cu ghiotura.

Nu-i cazul in Romania. Asa ca, foarte probabil, vom sarbatori intrarea in UE la rece, ca sa nu ne entuziasmam prea mult. Nici n-am avea de ce.

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. Cetatenii urbiei sosotesc la gura sobei, ba mai mult in statiile de autobuz asteptand in frig microbuzul particular sa-i primeasca daca mai este loc .Cei norocosi merg cu autobuzul si comenteaza in voie despre neajunsurile lor ce vin din ce in ce mai multe.
    „Interesele celor care le-am votat” ,aud intr-o discutie dintre doua batrane care reusind sa urce ,cautand loc continua cu ocarari la adresa alesilor .Vor astepta inca un mandat pentru a schimba edilul.Este haos in administratia locala si tocmai din aceasta cauza oamenii simpli, cei multi care muncesc zi de,zi devin stresati neintelegind de ce viata lor devine mai grea.Este loc doar pentru cei tari ,cei cu relatii inalte,cei care confunda administratia cu propia firma in care afaceri oneroase au loc zi de zi fara ca cineva sa sesizeze celor in cauza deoarece totul pare legal.
    Nedreptatit este contribuabilul care plateste taxe si impozite la stat fara a avea conditiile optime pentru care plateste.Interesul unora este de a produce in cei patru ani de mandat.interesul nostru a celor multi este de a gospodari fiecare ban public cat mai bine.Oare vom reusi?

Adauga un comentariu

*