Directorii interimari de spitale raman in functie pana pe 15 decembrie

Directorii interimari de spitale raman in functie pana pe 15 decembrie, mai mult decat era prevazut, din cauza numeroaselor contestatii inregistrate la examenul de ocupare a acestor functii.

Concursurile de selectie au constat intr-un test grila, ca proba eliminatorie, sustinerea unui proiect de management si a unui interviu de selectie. Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuiau sa obtina media finala de cel putin 8, iar la fiecare proba de evaluare, minim nota 7.

Desi rezultatele consursului au fost afisate saptamana trecuta pe site-ul ministerului, termenul pentru validarea rezultatelor a fost prelungit pana la 15 decembrie, ca urmare a numarului mare de contestatii.

Ministrul sanatatii publice, Eugen Nicolaescu, a precizat ca pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestora, Comisia centrala va analiza inca o data toate dosarele candidatilor.

Daca pentru unele unitati sanitare concurenta a fost mare, de doua-trei persoane pe loc, la 27 de spitale nu s-a inscris nimeni.

Pentru aceste spitale si pentru cele la care nu va promova nici un candidat, posturile vor fi scoase din nou la concurs la o data ce va fi anuntata ulterior – a declarat, pentru Radio Romania Actualitati, Oana Grigore, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii Publice.

Adauga un comentariu

*