Ambitii mari la Rafo

Principalul reprezentant al noilor actionari de la Rafo, omul de afaceri rus Iakov Goldovskiy, care este considerat, in acest moment, ca fiind adevaratul patron al rafinariei, a anuntat ca are planuri mari in legatura cu firma onesteana, pe care va incepe sa le puna in aplicare imediat ce se vor termina litigiile cu statul roman.

“Misiunea noastra este sa aducem Rafo la un nivel de performanta foarte ridicat – a declarat Goldovskiy. Rafo este o intreprindere interesanta, care are perspective foarte mari. Printre obiectivele nostre se numara dezvoltarea societatii, micsorarea pierderilor, marirea capacitatilor de prelucrare si integrarea rafinariei in economia europeana”.

Un detaliu legat de marirea capacitatilor de prelucrare a fost furnizat de fostul manager general, Marin Anton, care a precizat ca “rafinariile din Onesti si din Darmanesti, vor ajunge sa prelucreze impreuna o cantitate de 10.000 de tone de titei pe zi”. Capacitatea de procesare ar ajunge astfel la 3,6 milioane de tone pe an, comparativ cu cea pe care o are Rafo in prezent, de numai 2,5 – 2,7 milioane de tone anual.

Insa rafinaria este oprita in acest moment, “din cauza problemelor juridice cu statul roman”, dupa cum a afirmat fostul manager, Marin Anton. Pe de alta parte, actualul manager, belgianul Andre Geens, si-a exprimat speranta ca rafinaria va fi repornita la inceputul lunii viitoare. “Trebuie sa luam in calcul si influenta Guvernului, dar vom negocia”, a spus Andre Geens.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*