Inca un pas pentru viitorul Spital municipal

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, printr-o Hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru construcţia Spitalului Municipal Bacău.

Finanţarea se va face de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii Publice, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie şi în completare din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Spitalul Municipal Bacău, cu o capacitate de 320 de paturi, va avea un compartiment modern de primiri-urgenţe cu 5 paturi, care va asigura urgenţe medico-chirurgicale până la gradul 3-4, precum şi clinici pentru chirurgie vasculară şi hematologie clinică.

spital bacauConstrucţia spitalului Municipal Bacău va duce decongestionarea activităţii spitalului Judeţean Bacău, respectiv la diminuarea aglomeraţiei care există în prezent în special la secţiile de chirurgie generală şi ortopedie-traumatologie.

Conform statisticilor Spitalului Judeţean Bacău, 52,9% din cei peste 58.000 de pacienţi externaţi în anul 2004 au fost din municipiul Bacău.

Amos News

Adauga un comentariu

*