Varujan Vosganian – vicepremier, Dan Motreanu – ministrul Agriculturii si Mircea Toader – ministrul Economiei

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a fost propus pentru functia de ministru al Agriculturii, post ramas vacant dupa demiterea lui Gh. Flutur. Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian a fost nominalizat pentru postul de vicepremier, care a ramas liber dupa retragerea PC de la guvernare.

Anuntul a fost facut marti de premierul Calin Popescu Tariceanu.Liderii PNL, PD si UDMR au convenit, luni seara, asupra impartirii posturilor dupa plecarea reprezentantilor PC din Executiv.

Astfel, liberalii au obtinut postul de vicepremier, iar postul de ministru al Economiei a revenit democratilor. De asemenea, posturile de secretar de stat si de directori de agentii vor fi impartite intre PNL – 80 – 90% si UDMR – 10 – 20%.

Pana acum pentru postul de ministru al Agriculturii au mai fost vehiculate numele lui Decebal Traian Remes, fost ministru de Finante, Varujan Vosganian, Ludovic Orban, profesorul Alexandru Moisuc si Nicolae Lazin, secretar de stat PNL.

Varujan Vosganian nu a avut contracandidat la postul de vicepremier.
Propunerea pentru acest post este un semn de incredere din partea liberalilor, dupa ce in timpul scandalului legat de respingerea de catre Bruxelles prestigiul sau a avut de suferit.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*