Un elev craiovean, mutilat de o explozie în şcoală

Un elev al Liceului „Traian Demetrescu” din Craiova a ajuns în stare gravă la spital în urma unei explozii a unui generator de acetilenă pentru sudură. Incidentul s-a petrecut în timpul pauzei dintre orele de curs, transmite corespondentul AMOS News.

O Å£igară era să-l coste viaÅ£a pe un elev craiovean. ÃŽn pauza dintre cursuri, în jurul orei 17 după-amiaza, Marian MoÅŸoiu, în vârstă de 16 ani, elev în clasa a XI-a SAM Profesională din Liceul „Traian Demetrescu” a ieÅŸit pe holul unităţii ÅŸcolare pentru a fuma o Å£igară.

Când a aprins bricheta, generatorul de acetilenă pentru sudură, aflat la doar câţiva metri de elev, a explodat.

Un clopot, component al generatorului, s-a desprins, izbindu-l pe Marian Moşoiu cu putere în mandibulă. În urma impactului, tânărul a căzut la pământ.

Deşi echipajul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Dolj a ajuns la doar câteva minute de la producerea exploziei, elevul a pierdut foarte mult sânge.

Medicii au constatat că acesta se afla în comă de gradul III, prezentând un traumatism cranio-facial grav, enucleere de ochi drept, fractură piramidală nazală şi plăci contuze multiple la nivelul feţei.

Cum a ajuns la spital, Marian Moşoiu a fost introdus la tomograf, iar ulterior a fost internat în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Craiova.

„A fost transportat la spital în stare foarte gravă. ÃŽncă nu avem date despre evoluÅ£ia sa medicală. AÅŸteptăm ca cei de la spital să ne dea mai multe răspunsuri”, a declarat Diana BuÅŸoi, inspector ÅŸef al Inspectoratului Åžcolar JudeÅ£ean Dolj.

În uma incidentului, poliţia şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs explozia.

De asemenea, conducerea liceului a demarat o anchetă. „Se vor face cercetări în ÅŸcoală ÅŸi după rezultatele celor de la poliÅ£ie ÅŸi parchet vom lua anumite măsuri”, a mai declarat Diana BuÅŸoi, reprezentant al liceului.

Adauga un comentariu

*