Scripat se agata de scaun

Demis prin ordin al prefectului din functia de viceprimar al municipiului Bacau, Constantin Scripat a contestat in instanta decizia.

Incetarea mandatului de viceprimar a lui Constantin Scripat a fost decisa dupa ce presa a semnalat faptul ca el nu a renuntat la calitatea de administrator al celor doua firme ale sale, desi ar fi trebuit sa o faca in termen de 15 zile de la depunerea juramantului.

„Este dreptul meu sa ma apar – spune Scripat. Am o serie de argumente care sper sa-mi fie favorabile. In momentul de fata imi rezerv dreptul de a nu le face publice, insa pot spune ca stau in picioare”.

Ramanerea in functie a lui Scripat era asteptata, oarecum, pentru ca era singurul mod prin care actualul primar se putea apara de venirea unui nou viceprimar, din afara „cercului” cu care-si imparte acum puterea.

Cel mai vehiculat nume este al lui Laurian Lucas, fost viceprimar in administratia Sechelariu si care poate fi o solutie de compromis pentru toate partidele din Consiliul local – cu exceptia PNL, desigur.

Dealtfel, Lucas a incercat joi, la sedinta de consiliu local, cand s-a votat luarea la cunostinta a ordinului prefectului, sa afle motivele pentru care Scripat a atacat in contencios administrativ ordinul prefectului.

El s-a intrebat, retoric, care ar putea fi aceste motive, dat fiind ca par destul de clare faptele care au stat la baza demiterii.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*