Dosarul lui Oprişan de la Tribunalul Bacău, amânat pentru începutul anului viitor

La Tribunalul Bacău a avut loc un nou termen al dosarului în care Curtea Conturi i-a chemat în instanţă pe Marian Oprişan, precum şi pe alţi 68 de consilieri judeţeni din mai multe legislaturi în urma controlului efectuat de Camera de Conturi Vrancea la Consiliul Judeţean în 2005.

Pe lângă acest dosar, în urma acelui control, şeful CJ alături de vicepreşedintele Mircea Diaconu şi Ion Costeanu, Valeria Teodorescu, Liviu Rusu şi Valeriu Iacob s-au ales cu dosar la DNA, fiind ulterior trimişi în judecată.

În ceea ce priveşte dosarul de la Bacău, nici ieri acesta nu s-a putut judeca datorită unei lipse de proceduri cu o parte din consilierii citaţi. Avocatul părţilor, bucureşteanul Marian Tudor a solicitat instanţei să ceară Curţii de Conturi depunerea sub sancţiunea amenzii a documentelor care să ateste adresa exactă a celor 69 de persoane pe care le-a trimis în judecată.

Instanţa a decis ca instituţia Curţii de Conturi să fie obligată să ceară aceste documente de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei şi să le depună la dosar în timp util. Un nou termen a fost fixat pentru 10 ianuarie 2007.

„Este un dosar politic şi se vede cu ochiul liber acest lucru. Aserţiunile controlorilor de la Curtea de Conturi sunt nesusţinute nici de logică nici de textele de lege. Vom vedea ce va ieşi în instanţă. Din martie când a fost primul termen şi până în prezent Curtea de Conturi nu şi-a respectat obligaţiile procesuale de a comunica adresele reale a celor pe care i-a trimis în instanţă”, ne-a declarat avocatul Marian Tudor.

Amos News

Adauga un comentariu

*