Ciocolata neagră reduce riscul apariţiei cheagurilor de sânge

Consumarea zilnică a unei cantităţi rezonabile de ciocolată neagră poate scădea din densitatea sângelui şi reduce, astfel, riscul apariţiei cheagurilor în vasele sangvine, conform unui nou studiu, preluat de site-ul Ananova.

În cadrul studiului, au fost examinate persoane care ar fi trebuit să participe la un experiment asemănător, dar la care s-a renunţat din cauza dependenţei lor faţă de ciocolată.

Studiul respectiv – efectuat de Universitatea Johns Hopkins din SUA – analiza efectele aspirinei asupra trombocitelor, celule sangvine de forma unor plăcuÅ£e, care au un rol important în coagularea sângelui.

Dintre persoanele care au dorit să participe la studiu, 139 au fost descalificate, întrucât nu se puteau abţine să nu mănânce mai multă ciocolată decât li se ceruse.

De mai bine de un deceniu, cercetătorii cunosc faptul că ciocolata neagră poate scădea presiunea arterială şi că aceasta are mai multe efecte benefice asupra circulaţiei sangvine.

„Consumarea unei cantităţi adecvate de ciocolată sau a unei căni de cacao, ca parte a unei diete echilibrate, poate avea efecte benefice asupra sănătăţii. Important e să se evite excesele”, a declarat prof. Diane Becker.

Adauga un comentariu

*