Ce cred indienii despre Dumnezeu?

Cei mai mulţi dintre indieni îl percep pe Dumnezeu ca pe un macro-manager, responsabil în special de controlarea unor procese universale, precum mişcarea de rotaţie a Terrei, şi mai puţin de acţiunile cotidiene ale oamenilor, conform unui nou sondaj, preluat de Reuters.

Potrivit sondajului – realizat de cotidianul Times of India, pe un eÅŸantion de peste 1.000 de persoane (hinduÅŸi, musulmani, creÅŸtini ÅŸi adepÅ£i sikh) – indienii sunt de părere că Dumnezeu nu controlează vieÅ£ile de zi cu zi ale oamenilor.

„Dumnezeu este văzut ca un Creator, 91% dintre respondenţi opinând că El controlează mai mult procesele macro-universale, precum rotaţia Pământului sau ciclul vieţii şi al morţii. În acelaşi timp, 46% au fost de părere că Dumnezeu se mulţumeşte doar să observe, evitând să ne controleze existenţa”, scrie ziarul indian.

Peste 80% dintre cei chestionaţi au declarat că Dumnezeu are o formă umană, în timp ce 23% îl văd ca pe un bărbat, iar 11% ca pe o femeie. Peste 45% cred, însă, că Dumnezeu poate fi atât femeie, cât şi bărbat.

Totodată, 54% dintre indieni sunt convinşi că Dumnezeu le ascultă rugăciunile şi le răspunde la ele, în timp ce 56% au menţionat că Divinitatea nu greşeşte niciodată şi este întotdeauna dreaptă. ROMPRES

Adauga un comentariu

*