Americani căutaţi de Interpol, arestaţi de poliţiştii români

Poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul I.G.P.R. l-au depistat, pe data de 22.11.2006, în Bucureşti, pe Forman Adam LAwrence, de 39 ani, cetăţean american, urmărit internaţional la solicitarea Interpol Budapesta, se arată într-un comunicat de presă remis AMOS News.

Forman Adam LAwrence se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea mai multor infracţiuni de fraudă, cu un prejudiciu de peste 36 milioane USD.

Poliţiştii au continuat cercetările şi, pe 23.11.2006, l-au găsit la Constanţa, pe Pazienza Marc Vincent, de 37 ani, cetăţean american, inculpat în aceeaşi cauză.

Suspecţii erau căutaţi de poliţişti la solicitarea Interpol Ungaria deoarece, împreună cu alţi inculpaţi, au înfiinţat mai multe societăţi comerciale în Ungaria şi au deschis conturi bancare pe numele acestora, fără a dispune de autorizaţii de investiţii.

Au contactat investitori europeni, cărora le-au oferit spre vânzare acţiuni la aceste firme spre a fi introduse la bursa de valori, sumele rezultate în acest fel fiind transferate în conturile menţionate anterior şi scoase în numerar pentru a fi folosite în scop personal.

Forman Adam Lawrence şi Pazienza Marc Vincent au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi ulterior instanţei, care a dispus arestarea provizorie a acestora, în vederea extrădării în favoarea autorităţilor ungare.

Adauga un comentariu

*