Zona Metropolitana moare la Balcescu

Mult controversatul proiect al Zonei Metropolitane pare a a nu avea sorti de izbanda. Initiat de consilierul judetean Codruta Arvinte, proiectul a fost “furat” de primarul Romeo Stavarache, cel care a vazut in aceasta initiativa un prilej pentru a-si face imagine. Numai ca planurile din biroul Primariei nu s-au pus in aplicare si pe teren, alesii locali din comunele prinse in proiect sesizand dorinta lui Stavarache de a pune monopol pe viitoarea Zona Metropolitana.

Sedinta de Consiliu Local cu debut furtunos in comuna Nicolae Balcescu. Pe ordinea de zi figura si aprobarea unui proiect de hotarare initiat de primarul Francisc Tancau, „Asocierea comunei Nicolae Balcescu la Zona Metropolitana”.

Din acest motiv de la sedinta, prezidata de Anton Dogaru, n-a lipsit niciun consilier local, mai mult, au fost prezenti si cativa cetateni din comuna, „avertizati” de ceea ce avea sa urmeze. Primarul Tancau a prezentat avantajele acestei asocieri alaturi de alte 16 comune mai mult sau mai putin invecinate.

Zona Metropolitana moare la BalcescuEl n-a reusit sa convinga pe niciunul din cei prezenti de insemnatatea acestei asocieri si binefacerile ei pentru locuitorii comunei Nicolae Balcescu. Iar consilierii au respins proiectul. Anton Budau a motivat votul sau impotriva acestei propuneri prin aceea ca ar fi trebuit sa fie consultati si cetatenii din comuna, sa se afle si punctul lor de vedere

Argumente statistice!

Documentat din cale-afara, consilierul local Florin Dudu a prezentat colegilor de sedinta un sondaj realizat la nivelul judetului, din care a reiesit ca 22 la suta dintre locuitorii celor 17 comune ce ar urma sa faca parte din Zona Metropolitana cred ca aceasta este o cale de imbogatire pentru speculantii de terenuri, 16 la suta drept un mijloc de crestere a impozitelor, in timp ce 36 la suta cred ca este singura cale de atragere de fonduri europene.

Proiect respins

Toti consilieii prezenti la sedinta au votat impotriva proiectului, spre dezamagirea primarului Francisc Tancau. „Pacat, era si este o cale pe care ar trebui sa mergem, pentru ca numai in acest fel vom putea atrage fonduri si dezvolta comuna.

Speram insa ca, pana la urma, consilierii locali isi vor schimba atitiudinea”, ne-a declarat primarul comunei Nicolae Balcescu. Oricum, refuzul consilierilor din Balcescu reprezinta cea mai grea lovitura data proiectului lui Romeo Stavarache.

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*