Trei pe un loc pe patul de spital

Starea precara de sanatate a bacauanilor a aglomerat sectiile Spitalului Judetean. In sectiile de Neurologie, Medicala si Gastroenterologie, pacientii au ajuns sa stea cate trei in pat. Solicitarile sunt din ce in ce mai mari.

Trei pe un loc pe patul de spitalChiar daca in ultimele zile nu s-au inregistrat temperaturi foarte ridicate, persoanele cu afectiuni cardiovasculare si neurologice continua sa se prezinte la medicii specialisti. Cele mai multe sectii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau sunt ocupate la capacitatea lor maxima, ba chiar, in unele saloane pacientii stau cate trei in pat.

Diferentele termice, foarte agresive pentru bolnavii cardiovasculari, au facut ca acestia sa se adreseze intr-un numar foarte mare la cabinetele de specialitate. Media de varsta este de 55-60 de ani, dar s-au inregistrat si extreme de 35 ani sau 97 ani. Cele mai mari frecvente sunt inregistate la decompensari si accidentele cerebro-cardiace. Situatia este asemanatoare ÅŸi la endocrinologie, diabet, medicina interna, urologie, reumatologie si gastroenterologie.

“In general, bolnavii cu dispensarizare la Gastroenterologie sunt trecuti pe listele de aşteptare de 30-45 de zile, ne-a declarat dr. Constantin Petraru, medicul şef al sectiei de gastroenterologie. Sunt pacienti cu hepatite cronice, ulcere, ciroze care mai pot astepta un tratament intensiv.

Avem doar 25 de paturi, desi suntem unica sectie pe judet. Solicitarile sunt mari, asa ca atunci cand vine un bolnav la spital intra al doilea sau chiar al treilea în pat”. Hipertensivii fac si ei ascensiuni tensionale mari, dar existã ºi multe persoane care au fost diagnosticate cazuri cu hemoragii si tromboze cerebrale.

Multi dintre ei ajung si in grija medicilor de la O.R.L cu sangerari nazale puternice, pe fondul hipertensiunii. Numarul mare de solicitari forteaza cadrele medicale sa efectueze externari si ca prescrie tratament la domiciliu bolnavilor ameliorati pentru a se face loc altora.

Roxana Neagu

Comentarii

  1. Neagu sa conduca spitalul???El care nu a fost capabil sa ia concursul pentru sef de sectie?!? Au ajuns rau politicienii care sustin asemenea personaje….

Adauga un comentariu

*