Un copil a rămas fără un braţ, după ce a fost muşcat de un urs

Medicii de la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc au amputat, miercuri, braţul unui copil de trei ani, după ce acesta a fost muşcat de un urs de la o minigrădină zoologică privată, unde părinţii lui sunt îngrijitori, transmite corespondentul ROMPRES.

Micuţul L. Ervin se juca în curtea grădinii zoologice şi a fost lăsat de părinţii săi nesupravegheat câteva momente. Mânat de curiozitate, băieţelul s-a apropiat de cuşca ursului şi a încercat să-l atingă, moment în care animalul l-a atacat. Ervin s-a ales cu răni foarte grave pe antebraţ şi pe faţă şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc.

Directorul spitalului, dr. Bachner Istvan, a declarat, pentru ROMPRES, că micuÅ£ul a intrat imediat în sala de operaÅ£ii ÅŸi medicii au făcut tot posibilul să-i salveze braÅ£ul, care era „distrus”. Din păcate, s-a luat decizia amputării antebraÅ£ului la 10 centimetri sub umăr, din cauză că nu mai exista os ÅŸi nu se mai putea face nimic pentru recuperare.

Poliţia a declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

Este pentru a doua oară când un copil este rănit de animalele ţinute în minigrădina zoologică din satul Bancu. Anul trecut, un băiat de 12 ani a ajuns la spital după ce s-a apropiat prea mult de cuşca leului şi a fost atacat de animal, care i-a provocat răni pe piept, pe şold şi la un picior.

Minigrădina zoologică din satul Bancu, din comuna Ciucsângeorgiu, aparţine unui cetăţean din Ungaria, care a adunat la ferma sa peste 800 de animale domestice şi sălbatice. O parte dintre acestea au fost aduse de săteni, care le-au găsit rănite sau bolnave în pădurile din împrejurimi.

Minigrădina este vizitată de grupuri organizate de elevi din Miercurea Ciuc.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*