A cazut capul lui Scripat

Unul din cele două posturi de viceprimar al municipiului Bacău a rămas liber după ce în această ieri prefectul Gabriel Berca a semnat un ordin de încetare de drept a mandatului emis de numele lui Constantin Scripăţ, informează corespondentul AMOS News.

alegeri viceprimar Decizia prefectului de Bacău a fost determinată de o solicitare în acest sens înaintată de secretarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ovidiu Popovici, care a constatat că viceprimarul Scripăţ s-a aflat, în timpul mandatului său, într-una din situaţiile de incompatibilitate prevăzute de Legea 161/2003.

Este cel de al treilea ales local băcăuan care îşi pierde funcţia după ce ordine similare au fost semnate de prefectul Berca pentru Ştefan Antochi, viceprimarul comunei Prăjeşti şi Vasile Cucu, viceprimarul comunei Plopana.

Toate cele trei ordine de suspendare de mandat au fost emise la scurt timp de la încheierea verificarilor efectuate în urmă cu câteva zile de experţii Corpului de Control al ministrului Blaga.

Specialiştii Ministerului Administraţiei şi Internelor au verificat, în urma unor semnale apărute în presă, situaţia unor aleşi locali băcăuani care, în paralel cu funcţiile din administraţie au avut, pe parcursul mandatului şi calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale.

Din cei 22 de aleşi locali suspectaţi, iniţial, că se află într-una din stările de incompatibilitate prevăzute de lege, doar cei trei viceprimari, de Bacău, Prăjeşti şi Plopana, au rămas până acum fără mandat.

Adauga un comentariu

*