Prefectura Bacau se transforma in fortareata

Dispozitivul de paza al Prefecturii Bacau a fost recent intarit, celor doi gardieni de la intrarea in institutie adaugandu-li-se recent inca doi, care pazesc holul din apropierea biroului prefectului.

Prefectura Bacau se transforma in fortareataInstitutiile publice din Bacau par a ascunde ceva extrem de valoros pentru ca sunt din ce in ce mai bine pazite. Dupa ce, Primaria municipiului s-a transformat intr-o adevarata fortareata, fiind pazita de doua randuri de gardieni – un rand la intrare si unul la etajul la care se afla biroul primarului – a venit randul Prefecturii sa-si dubleze paza.

Astfel, din dispozitia Prefectului de Bacau, celor doi gardieni de la intrarea in institutie li s-au mai adaugat doi, care pazesc cate un etaj. Gabriel Berca, prefectul de Bacau, sustine ca i se pare normal ca o institutie publica sa fie astfel protejata, mai ales ca, spune el, vin prea multe persoane necunoscute.

In cladirea in care se afla institutia Prefectului se mai afla si Consiliul Judetean, care nu a considerat ca este nevoie de o suplimentare a pazei.

„Intra in cladire oameni care spun ca se duc la Consiliul Judetean dar de fapt vin la Prefectura” – spune prefectul de Bacau. In plus, motiveaza Gabriel Berca, din institutie ar fi fost luate mai multe documente secrete care ar fi ajuns la adversarii din procesele cu privire la retrocedarile de fond funciar.

Insa politistii primariei, care pazesc holurile Prefecturii nu pot controla angajatii daca scot sau nu documente secrete din institutie asa ca acest argument nu se prea justifica.

Mai nou, gardienii care pazesc scarile Prefecturii au primit ordin sa nu mai permita accesul ziaristilor la birourile prefectului Berca si ale subprefectilor Hura si Olaru.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*