Năstase i-a propus lui Băsescu o alianţă

Fostul preşedinte PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri seara, într-o emisiune televizată, că s-a întâlnit cu Traian Băsescu pentru a discuta proiectul de alianţă al Partidului Social Democrat cu Partidul Democrat.

Potrivit declaraţiei lui Năstase, întălnirea dintre cei doi politicieni a avut loc în perioada în care Băsescu era primar general şi lider al formaţiunii democrate.

Băsescu urma să fie sprijinit de social-democraţi în cursa pentru postul de primar al Capitalei, în schimb, PSD şi PD mergeau împreună la alegerile parlamentare.

„Băsescu mi-a trimis o scrisoare prin care îmi cerea sprijinul privind anumite proiecte. Am discutat separat proiectul AlianÅ£ei PD ÅŸi PSD. I-am spus că nu are rost să mergem separat într-o singură direcÅ£ie.

I-am spus următoarele: ‘Tu candidezi ca primar, te sprijinim, vei avea ajutor pentru toate proiectele, iar la alegerile parlamentare mergem împreună’. Părea interesat. I-am spus să mergem la o conferinţă să anunţăm că începem negocierile. Băsescu a spus că nu e pregătit, că are nevoie de o lună de zile să se gândească, după care a refuzat. Traian Băsescu poate confirma aceste lucruri”, a spus Adrian Năstase, la Realitatea TV.

Adauga un comentariu

*