Tezele cu subiect unic, doar experimental în acest an

Profesorii nu sunt de acord ca tezele cu subiect unic sa conteze la admiterea in licee din acest an. Desi agreeaza masura luata de Ministerul Educatiei, cadrele didactice sustin ca anul acesta ar trebui sa fie unul experimental si numai din anul scolar 2006-2007 nota sa se ia in calcul efectiv, informează AMOS News.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, spune ca anul acesta trebuie sa fie un proiect pilot.

„E un lucru necesar care inlatura anumite subiectivitati din evaluarea elevilor. Evaluarea pe o perioada mai indelungata arata potentialul elevilor. Suntem de acord cu tezele cu subiect unic cu o condititie – sa inlocuiasca examenul de capacitate care e traumatizant pentru elevi.

Nu suntem de acord ca rezultatele sa se ia in calcul de anul acesta pentru sa sistemul nu e pregatit. Nu se respecta legea invatamantului care spune ca metodologia trebuie stabilita la inceputul anului scolar. Cu o luna inainte nu poti schimba modalitatea. Tezele cu subiect unic trebuie pregatite pentru ca altfel nu isi vor atinge scopul”, a precizat Ciosu.

La inceputul saptamanii viitoare, reprezentantii Ministerului Educatiei vor avea o noua intalnire in cadrul careia sindicalistii vor exprima un punct de vedere comun in ceea ce priveste luarea in calcul a tezelor la admiterea in liceu.

Adauga un comentariu

*