Bolnavii vor afla de pe Internet dacă mai au loc în spital

De la 1 ianuarie 2007 va fi implementat Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) la nivelul caselor de asigurări de sănătate, sistemul fiind în prezent testat la Braşov şi Constanţa.

SIUI leagă activitatea caselor judeţene de cea a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi va asigura suportul necesar introducerii şi utilizării cardurilor europene de asigurări de sănătate.

Practic, orice persoană conectată la Internet va avea acces la o bază de date comună, putând afla date despre activitatea Casei sau despre furnizorii de servicii medicale.

Sistemul va asigura o transparenţă totală a modului în care sunt gestionaţi banii publici, dar şi un control eficient al serviciilor medicale şi farmaceutice furnizate asiguraţilor.

Cele mai importante beneficii aduse de SIUI pentru asigurat sunt timpii de aşteptare reduşi în relaţia cu furnizorul de servicii medicale, eficienţa sporită în situaţii de urgenţă şi o colaborare mai fluidă cu medicul.

„Pacienţii vor putea şti care sunt farmaciile care eliberează medicamente compensate, dacă mai sunt locuri în spitale. Medicii vor putea transmite raportările on-line, dar vor putea fi şi verificaţi.

Astfel, în sistem vor apărea şi tratamentele prescrise de fiecare medic care are contract cu Casa. Sperăm să scăpăm şi de cozi, pentru ca cei cu acces la Internet să nu mai vină ca până acum cu sacoşa de acte, pentru a le depune”, explică Paul Becheanu, directorul CASJ Braşov.

Adauga un comentariu

*