Sondaj: PNL pierde dupa excluderea lui Stolojan

Aproape 60% dintre cetăţenii României cu drept de vot sunt de părere că excuderea lui Theodor Stolojan din PNL va afecta partidul în sens negativ, iar jumătate dintre ei consideră greşită politica de excluderi a conducerii liberale, relevă un sondaj INSOMAR.

La întrebarea “Cum credeţi că va afecta exluderea lui Theodor Stolojan viitorul PNL?”, 58% dintre persoanele chestionate de INSOMAR au răspuns “negativ”, în timp ce doar nouă procente consideră că măsura drastică a conducerii liberale va imprima un curs pozitiv partidului. 34% dintre chestionaţi sunt de părere că excluderea nu va afecta PNL în nici un fel. Calificarea deciziei de excludere a lui Stolojan şi a celorlalţi liberali disidenţi prezintă date similare. Jumătate dintre respondenţii la chestionar cred că această măsură este greşită, 18% că este “bună”, iar 32%, că nu este nici pozitivă, nici negativă.

Acelaşi sondaj relevă faptul că subiectul principal al excluderii, Theodor Stolojan, a crescut la capitolul încrederii cetăţenilor în personalităţile politice. Dacă în perioada august-septembrie, înregistra 40 la sută încredere multă şi foarte multă, în luna următoare – prinsă de sondajul INSOMAR, Stolojan aduna 43 de procente.

Sondajul a fost efectuat în perioada 12-17 octombrie, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1205 persoane şi prezintă o marjă de eroare de 2,8%.

Adauga un comentariu

*