Transport gratuit pentru elevii de la periferia Onestiului

Cateva zeci de elevi de clasele I – VIII, care locuiesc in cartierele marginase ale Onestiului (Slobozia, 6 Martie si Borzesti), vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport local de calatori, pentru a se putea deplasa la scolile din zona centrala a orasului.

Decizia a fost luata de municipalitatea onesteana ca urmare a desfiintarii scolilor din cartierele indepartate, unde erau prea putini elevi, acestia fiind transferati la alte unitati scolare. Cheltuielile de transport vor fi suportate in totalitate de la bugetul local al municipiului, iar abonamentele gratuite vor fi eliberate pe baza unor contracte, pe care Primaria le va incheia cu operatorii de transport de pe traseele respective.

De subventia pentru transport vor beneficia si parintii care au copii la cresa din strada Victor Babes, unitate care urmeaza sa fie desfiintata. Copiii vor fi transferati la singura cresa care va mai ramane in Onesti, cea situata pe strada George Calinescu, in capatul opus al orasului. Practic, cele doua crese vor fi comasate, dat fiind numarul mic de copii care au mai ramas: cresa din Victor Babes are 14 copii si 9 angajati, iar cea din George Calinescu are 26 de copii si 17 angajati.

In urma comasarii, s-ar economisi doua miliarde de lei, dupa cum a estimat primarul Emil Lemnaru, care a mai precizat ca angajatii disponibilizati, de la cresa din Victor Babes, nu vor ramane pe drumuri, ci vor fi integrati la alte institutii din subordinea municipalitatii.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*