Salarii de zeci de milioane pentru directorii de spitale

Ministerul Sanatatii a decis: remuneratiile directorilor de spitale sunt de zeci de milioane de lei.

Salarii de zeci de milioane pentru directorii de spitaleConform actului mormativ emis, salariile de baza pentru functiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalelor publice se stabilesc de catre ministrul sanatatii publice sau, dupa caz, de managerul spitalului, intre niste limite minime si maxime.

In schimb, salariile de baza ale membrilor comitetelor directoare difera de la un caz la altul, in functie de numarul de paturi al spitalului. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a explicat ca s-a incercat stabilirea unui echilibru.

Diferentieri de salarii in functei de numarul paturilor

Salariile pentru membrii comitetului director din unitatile spitalicesti cu peste 400 de paturi sunt mai mari deoarece, conform Legii 95/2006 privind reforma in sistemul sanitar, acestia nu pot desfasura alte activitati medicale pe perioada mandatului.

In schimb, membrii comitetelor directoare ale unitatilor sub 400 de paturi, pentru care s-au stabilit salarii de baza mai mici, vor putea activa si ca medici in specialitatile in care au fost confirmati si isi vor putea majora astfel veniturile.

1.800 – 3.500 RON pentru seful Spitalului Judetean

De exemplu, pentru unitatile cu peste 400 de paturi, la noi in judet – Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, managerul va avea un salariu de baza intre 1.800 si 3.500 RON, la care se mai adauga si o indemnizatie de conducere de 55 la suta din acest salariu de baza. Pentru un spital sub 400 de paturi – ex.

Spitalul Judetean de Pediatrie, Spitalul Municipal Moinesti, Spitalul Buhusi, Spitalul TBC, un manager va avea un salariu de baza intre 1.000 si 2.800 RON. Acest salariu include si indemnizatia de conducere.

Medicii care fac parte din comitetul director la spitalele sub 400 de paturi, pe perioada cat ocupa aceste functii pot fi inclusi in linia de garda in specialitatea in care sunt confirmati prin ordin al ministrului sanatatii publice. Orele de garda sunt salarizate.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*