Mister in jurul cazului Munaf

Mohammad Munaf ar fi putut fi condamnat la cel mult 7 ani de închisoare dacă ar fi fost condamnat în România. Procurorii români, care au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri irakiano-american pentru complicitate la acte de terorism, au cerut judecătorilor reducerea la jumătate a pedepsei pentru Munaf, pentru că a fost cooperant.

În rechizitoriul întocmit în dosarul răpirii din Irak, procurorul Ciprian Nastasiu susţine că declaraţia lui Mohammad Munaf a dus la aflarea adevărului şi la identificarea celor care au făcut parte din gruparea teroristă care a luat ostatici trei jurnalişti români.

Din acest motiv, Ciprian Nastasiu solicită aplicarea legii privind protecţia martorilor în cazul lui Munaf, adică reducerea la jumătate a pedepsei la care va fi condamnat în România. Pentru asociere, aderare sau sprijinire a unei grupări teroriste, pedeapsa maximă e între 10 şi 15 ani de închisoare.

Detaliile oficiale în cazul Mohammad Munaf rămân învăluite în mister. Un oficial al Ambasadei României de la Bagdad a declarat telefonic pentru Realitatea Tv că Ambasada Statelor Unite a confirmat că şase cetăţeni, printre care un american, au fost condamnaţi la moarte de un tribunal irakian, dar nu a dat numele acestora.

Nici soÅ£ia lui Mohammad Munaf nu are informaÅ£ii oficiale. Dar nu crede că sentinÅ£a condamnării soÅ£ului său la moarte prin spânzurare ar putea fi reală. „Tot ce am aflat, am aflat din presă. ÃŽncă o consider o speculaÅ£ie. Nu-mi vine să cred, sunt ÅŸocată. Am speranÅ£a că lucrurile nu stau aÅŸa. ÅžtiÅ£i cum e, speranÅ£a moare ultima”, a declarat Georgette Munaf într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”.

Adauga un comentariu

*