Onestiul isi asuma noi obligatii

Consiliul Local Onesti a aprobat, la ultima sedinta, asocierea municipiului cu doua organizatii: Asociatia de Dezvoltare a Bazinului Hidrografic Trotus, in care este implicata si firma franceza Beture Cerec, si Fundatia “Acasa la Biserica”, din cadrul bisericii ortodoxe “Sfantul Neculai”, din localitate.

Pentru prima asociere, care are drept scop implicarea in modernizarea sistemelor de alimentare cu apa, de canalizare si de epurare din zona Vaii Trotusului, contributia anuala a Onestiului va fi de 0,1 RON pe cap de locuitor. Pentru cea de-a doua asociere, nu s-au precizat sumele care vor fi alocate de la bugetul local, ci doar scopul actiunii, respectiv construirea unui complex pentru ajutorarea copiilor defavorizati.

Unii consilieri s-au aratat deranjati de faptul ca nu au primit toate informatiile necesare, cum ar fi cererea preotului Stefan Curcuta, presedintele Fundatiei “Acasa la Biserica”, nota de fundamentare in privinta costurilor, datele despre firma franceza Beture Cerec sau posibilele efecte asupra populatiei, cum ar fi perceperea de noi taxe locale.

Tot la ultima sedinta, consilierii locali au mai aprobat acordarea unui ajutor umanitar pentru familiile celor 13 victime ale accidentului rutier de la Barlad, in valoare totala de 130 milioane de lei vechi, cate 10 milioane pentru fiecare victima.

De asemenea, pentru organizarea celei de-a 38-a editie a “Zilelor Culturii Calinesciene”, a fost alocata suma de 80 milioane de lei vechi. Totodata, s-au stabilit si nivelurile impozitului pe mijloacele de transport, aplicabile in 2007, acestea pornind de la 100 RON si ajungand pana la 2.354 RON, in functie de mai multe criterii, cum ar fi tonajul, numarul axelor sau sistemul de suspensie.

Proprietarii de mijloace de transport se plang ca impozitul este descurajant de mare, mai ales ca ei trebuie sa suporte si costurile pentru licente, accize, carburanti sau pentru taxe de drumuri.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*