Ion Crăciunescu, revoltat de aducerea unor arbitri unguri la derbyul Dinamo – Rapid

Fostul preÅŸedinte al CCA, Ion Crăciunescu, este revoltat de aducerea unei brigăzi maghiare la meciul Dinamo – Rapid, de duminică, ÅŸi apreciază că nu se ajungea la o asemenea decizie dacă el s-ar mai fi aflat la ÅŸefia arbitrilor români.

„Ce mă surprinde din păcate este faptul că facem lobby pentru arbitrii unguri ÅŸi le facem foarte mult rău arbitrilor români. A aduce la acest derby arbitri din Ungaria înseamnă că noi nu avem arbitri capabili să conducă acest meci. Prin această decizie facem un deserviciu imens arbitrilor români”, a comentat Ion Crăciunescu decizia aducerii unei brigăzi maghiare la meciul Dinamo – Rapid, derby-ul etapei a zecea a Ligii I, care se va desfăşura duminică.

Ion Crăciunescu a Å£inut să precizeze că în perioada în care el s-a aflat la conducerea CCA nu a existat o asemenea decizie: „Eu am adus numai la schimb arbitri străini. Am apelat la centrali din FranÅ£a, Belgia, Olanda, iar arbitrii noÅŸtri au mers la schimb acolo. ÃŽn momentul ăsta le-am ridicat foarte mult mingea la fileu ungurilor, iar noi am intrat mult sub pământ”.

ÃŽntrebat ce arbitru român ar fi preferat să delege la acest meci, dacă s-ar fi aflat la conducerea CCA, Ion Crăciunescu a refuzat să dea un nume, dar a comentat: „Dacă eram eu poate nu ajungeam aici”.

Arbitrul maghiar Viktor Kassai a fost delegat vineri de CCA să conducă partida Dinamo – Rapid, urmând să fie ajutat de asistenÅ£ii Ferenc Szekely ÅŸi Attila Imre Nagy – ÅŸi ei tot din Ungaria.Viktor Kassai, în vârstă de 31 de ani, lucrează ca referent ÅŸi a debutat ca arbitru central în 1990, iar din anul 2003 a devenit arbitru FIFA.

NewsIn

Adauga un comentariu

*