Basescu si Boc: osanale pentru Ceausescu

Doi tineri cercetători de la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Mihail Bumbeş şi Mihai Burcea, au prezentat într-o emisiune televizată mai multe documente în care lideri politici actuali lăudau regimul comunist şi pe fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu.

Basescu si Boc: osanale pentru CeausescuDocumentariştii susţin că România este condusă printr-un „sistem de rotire a cadrelor” de aceeaşi oameni care erau la putere şi înainte de Revoluţie. Printre cei care au ridicat în slăvi fostul regim se numără chiar preşedintele Băsescu. Într-un mesaj publicat în ziarul „Scânteia”, comandantul navei Biruinţa, Traian Băsescu, lăuda meritele lui Ceauşescu pe plan extern.

Un alt articol adus la lumină de cei doi este sris în 5 decembrie 1989 şi semnat de actualul lider PD, Emil Boc. În ziarul „Făclia”, Boc, pe atunci student în anul IV la filosofie, laudă cuplul Ceauşescu pentru iniţiativa de a crea „tot mai bune condiţii de viaţă şi învăţământ tineretului studenţesc”.

Şi actualul vicepreşente al PSD, Ioan Rus, a publicat în 1987 un amplu articol dedicat zilei de naştere a „conducătorului iubit, Nicolae Ceauşescu”. Pe atunci, Rus era preşedintele Consiliului Uniunii studenţilor comunişti din Cluj.

Mai mult, un alt admirator declarat al PCR este potrivit unui articol din „Viaţa studentească” chiar Vladimir Tismăneanu, cel care acum conduce comisia prezidenţială pentru cercetarea crimelor comunismului.

Analistul politic Iosif Boda, fost consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu, a scris şi el texte laudative la adresa fostului regim. Acesta a elogiat meritul istoric al PCR şi al tovarăşului Ceauşescu în realizarea egalităţii pentru toţi cetăţenii României. Boda recunoaşte tot ce a scris şi spune că nu era obligatoriu şi puteai să eviţi să publici aşa ceva, chiar dacă erai în funcţii de conducere.

Antena 3

Adauga un comentariu

*