Soferul autocarului: ´Am facut semne faza lunga-faza scurta, am franat, dar nu a luat in seama´

Soferul autocarului nu a mai putut face nimic pentru a evita coliziunea cu autoutilitara Ford Tranzit, care a fost lovita in plin si proiectata intr-un pom de pe marginea drumului, pe celalalt sens de mers al DE 581. Autobuzul a ajuns in sant, alaturi de Ford.

„Nu mi-a facut prioritate. Am facut semne faza lunga-faza scurta, am franat, dar nu a luat in seama. Cred ca a adormit la volan”, a declarat soferul autocarului ziarului Romania libera.

Un „ciubuc” care a costat 12 vieti

Pe langa neacordarea prioritatii de catre soferul autoutilitarei Ford Tranzit, cele 12 vieti au fost spulberate si pe fondul altor grave incalcari ale legii comise de proprietarul Fordului.

In urma cu ceva ani, autovehiculul fusese folosit pentru transportul de persoane, dar pentru ca era un microbuz cu 8+1 locuri proprietarul masinii nu a mai primit autorizatie pentru transportul de persoane si a eliminat banchetele, transformandu-l in autoutilitara pentru transport de marfuri. Dar, din cand in cand, probabil ca mai facea cate un „ciubuc”, adaptandu-l la transportul de persoane prin instalarea catorva banci si scaune din lemn.

Daca ar fi intrunit conditiile impuse de lege, poate ca o parte din cele 12 vieti spulberate ar fi fost salvate. Surse din politia vasluiana ne-au declarat ca a fost identificat proprietarul autoutilitarei si acesta urmeaza sa fie audiat in legatura cu infractiunea comisa, de a folosi pentru transportul de persoane pe drumurile publice un vehicul care nu era autorizat.

Daca luam in calcul autorizatia pe care o avea, in Fordul Tranzit nu ar fi trebuit sa se afle decat soferul si alti doi pasageri.

Adauga un comentariu

*