Unul din doi absolvenţi de liceu băcăuani a picat Bac-ul de toamnă

Procentul de promovabilitate înregistrat în Bacău în cea de a doua sesiune de Bacalaureat a depăşit cu puţin 50%. Nici unul din candidaţii prezenţi la această sesiune a bacalaureatului nu a reuşit să obţină media zece. În afara celor 17 candidaţi care au primit note peste opt, restul candidaţilor promovaţi au avut medii de şase şi şapte.

Inspectorul de matematică Neculai Gruia spune că din cei 878 de candidaţi înscrişi în concurs, 460 au obţinut medii mai mari de şase şi, ca atare, au fost consideraţi promovaţi.

Notele obţinute de candidaţii declaraţi reuşiţi au fost, însă, destul de modeste. Jumătate dintre ei, mai exact 273 de candidaţi, au fost notaţi cu medii cuprinse între 6.00 şi 6.99, 169 de absolvenţi de liceu au avut între 7.00 şi 7,99, medii cuprinse între 8,00 şi 8,99 au fost obţinute de 17 tineri şi doar unul singur a reuşit să treacă peste media 9.00.

Media generală zece nu a fost obÅ£inută de nici un candidat. Inspectorul Gruia spune că rezultatele obÅ£inute în acest an de candidaÅ£ii prezenÅ£i la Bac-ul de toamnă nu sunt deloc surprinzătoare. „Nici în anii anteriori procentul de promovabilitate nu era mai mare. CandidaÅ£ii care se prezintă la examen în toamnă nu se numără, întotdeauna, printre cei mai buni elevi din liceul lor. ÃŽn aceste condiÅ£ii, procentul de promovabilitate este unul destul de rezonabil”, concluzionează Neculai Gruia.

Candidaţii care nu au reuşit să obţină medie de trecere la acest examen şi se vor prezenta la Bacalaureat anul viitor, vor fi examinaţi după un cu totul alte criterii decât cele valabil până acum.

Amos News

Adauga un comentariu

*