Subvenţia de 20% pentru prima casă construită va fi acordată şi tinerilor necăsătoriţi

Subvenţia de 20% acordată de la stat tinerilor căsătoriţi care au cel mult 35 de ani, pentru prima casă construită, va fi acordată şi tinerilor celibatari, a anunţat, miercuri, ministrul delegat pentru lucrări publice, Lazlo Borbely.

„Am făcut o primă analiză ÅŸi am constatat că bugetul poate rezista dacă extindem această facilitate la toÅ£i tinerii de sub 35 de ani”, a declarat ministrul.

Ministrul delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anunţat, în luna august, că tinerii care doresc să-şi construiască case cu subvenţie de 20% se vor putea înscrie pe liste începând din luna septembrie. Subvenţia se acordă o singură dată, în limita a maximum 81 de metri pătraţi suprafaţă construită, şi în limita prevederilor bugetare anuale.

De această subvenţie pot beneficia tinerii care la data contractării locuinţei au cel mult 35 de ani fiecare, dar şi persoane sau familii rămase fără adăpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuinţelor proprii, din cauza unor calamităţi naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovaţi.

De asemenea, subvenţia poate fi acordată persoanelor şi famililor evacuate din imobile expuse unui risc major, cum ar fi alunecările de teren, seismele, inundaţiile, precum şi persoanelor sau famililor evacuate şi chiriaşilor din locuinţe ce fac obiectul unor legi de restituire către foştii proprietari a imobilelor trecute în proprietatea statului.

Adauga un comentariu

*