Peste o mie de băcăuani doresc să devină profesori

Mai bine de o mie de candidaţi care şi-au depus în ultimele zile la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău dosarele de înscriere pentru unul din cele aproape o mie de posturi scoase la concurs.

Vreme de trei zile, candidaţii care au reuşit să obţină medii de trecere la concursul organizat, acum câteva zile, de ISJ vor încerca să îşi găsească o catedră la o şcoală aflată cât mai aproape de localitatea în care îşi au domiciliul.

Astăzi, în prima zi a repartiţiilor din şedinţele publice, zeci de posturi au fost refuzate de candidaţi tocmai din cauza faptului că o navetă în localităţile respective este aproape imposibilă. Inspectorul pentru învăţământul primar Eugen Teirău spune că, până în urmă cu câţiva ani, prioritate la repartiţie aveau cei care locuiau în localităţile unde erau posturi libere.

„Sunt ÅŸcoli din judeÅ£ unde toate posturile scoase la concurs sunt ocupate, an de an, de oameni care nu stau acolo mai mult de câteva luni. ÃŽn acelaÅŸi timp, oamenii de prin partea locului prind catedre în alte comune, pleacă dimineaÅ£a la patru – cinci ca să ajungă la ÅŸcoală ÅŸi se întorc seara la ÅŸapte – opt”, mai adaugă Eugen Teirău.

Adauga un comentariu

*