Moartea lui Steve Irwin înregistrată video

Ultimele clipe ale lui Steve Irwin, 44 de ani, celebrul realizator de emisiuni ştiinţifice pentru canalul de televiziune Discovery, au fost înregistrate de aparatul de filmat al cameramanului care l-a însoţit în ultima sa aventură în apele oceanului, informează marţi Associated Press recepţionată de Rompres.

Cel supranumit ”Crocodile Hunter” a fost înregistrat în timp ce ÅŸi-a tras singur din piept acul otrăvit al pisicii de mare care l-a atacat, fără a da nici un semn aparent de agonie, pentru ca în clipele imediat următoare să moară în urma unui stop cardiac.

Poliţia australiană a precizat că nu există nimic care să ridice suspiciuni cu privire la cauza decesului lui Steve Irwin care a fost ucis de acul caudal al unei pisici de mare ce i-a pătruns pe sub cutia toracică direct în inimă. De asemenea, în urma studierii înregistrării video a ultimelor sale momente, experţii au stabilit că renumitul apărator al drepturilor animalelor nu a făcut nici un gest care ar fi putut provoca reacţia de autoapărare a pisicii de mare.

John Stainton, managerul lui Irwin care făcea parte din echipa care-l însoţea pe acesta la scufundările din zona Marii Bariere de Corali a Australiei, a fost cel care a anunţat că există o înregistrare a ultimelor clipe ale acestuia.

”Se poate vedea faptul că Steve a înotat pe deasupra pisicii de mare care l-a atacat ÅŸi i-a înfipt acul în piept. El a reuÅŸit să ÅŸi-l smulgă ÅŸi în clipa următoare a încetat din viaţă”, a declarat Stainton pentru presă la Cairns, oraÅŸul unde a fost transportat trupul lui Steve Irwin pentru autopsie.

Poliţia australiană din statul Queensland a preluat caseta video pe care se află înregistrate ultimele momente ale lui Steve Irwin care urmează să servească drept dovadă într-o anchetă deschisă de medicii legişti, o procedură standard în cazul decesului unei personalităţi din alte cauze decât cele naturale.

Experţii în biologia marină au apreciat că pisica de mare ar fi declanşat atacul ucigaş pentru că s-ar fi simţit ameninţată sau intimidată între cei doi oameni, Steve şi cameramanul său, care înotau alături de ea. Totuşi, comandantul poliţiei din Queensland, Michael Keating, a apreciat după ce a urmărit înregistrarea video că nu există nici un fel de dovadă că Steve Irwin ar fi făcut vreun gest care să intimideze pisica de mare, o specie care nu este agresivă şi care atacă doar atunci când este ameninţată.

John Stainton a mai precizat că în ajunul morÅ£ii a avut chiar o discuÅ£ie cu Irwin despre primejdiile oceanului ÅŸi ale scufundărilor, pericole pe care Crocodile Hunter nu era obiÅŸnuit să le înfrunte. ”Dacă ar fi fost vreodată să moară, mereu îmi spunea că va fi în ocean. Pe sol era agil, avea capacitatea de a reacÅ£iona extraordinar de rapid, dar atunci când intra în ocean se miÅŸca într-un element asupra căruia nu mai avea nici un fel de control”, a mai declarat el.

Parlamentul australian a făcut luni o pauză pentru a-i aduce un tribut lui Steve Irwin, al cărui trup neînsufleţit a fost transportat de la Cairns la Beerwah, locul unde locuia alături de familia sa şi unde conducea un parc zoologic. Încă nu a fost anunţată data funeraliilor, dar premierul australian Peter Beattie a declarat că Irwin va avea o ceremonie de stat, în cazul în care familia sa va accepta.

Soţia de origine americană a lui Steve, Terri şi cei doi copii ai lor s-au întors luni dintr-o vacanţă pe care şi-o petreceau în Tasmania.

La parcul zoologic Australia Zoo condus de Irwin au început să se adune după anunÅ£area morÅ£ii acestuia sute de admiratori care au adus flori ÅŸi au lăsat bileÅ£ele de condoleanÅ£e. ”Prietene, tu ai făcut lumea un loc mai bun”, se putea citi pe un afiÅŸ mare lăsat la poarta Australia Zoo. ”Steve, eroul nostru, legenda noastră, războinicul nostru pentru apărarea animalelor”, se putea citi pe un alt mesaj. ”Am crezut că eÅŸti nemuritor ÅŸi cât aÅŸ fi vrut să am dreptate”, se mai putea citi pe un alt mesaj lăsat la poarta parcului zoologic din Beerwah.ROMPRES

Comentarii

  1. sal

  2. muresan camelia a zis:

    cand am aflat k steve a murit nu am putut sa cred.vestea mortii lui a fost un adevarat soc.cine ar fi crezut k va avea un sfarsit atat de banal,avand in vedere riscul la care s-a supus lucrand cu crocodilii.steve nu a trait mult,dar a facut multe…

  3. Nu mi-a venit sa cred cand am auzit k Steve a a avut asa o moarte fulgeratoare.El a fost si va ramane mereu un imparat al animalelor pe care l-ea ajutat si-a riscat viata pentru a da lumii cele mai interesante momente din viata necuvantatoarelor,chiar si-a numit fetita dupa un crocodil indragit de el.A avut o moarte socanta pentru toata lumea si nu se va mai naste niciodata un om ca STEVE.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

  4. cand am aflat k vanatorul de crocodili a murit…nu am putut crede…..am izbucnit in plans si m’am rugat sa nu fie adevarat…imi pare foarte rau k acest inger al animalelor s’a dus..avand o moarte ata de stupida,banala as putea zice…..cel mai dureros este k a lasat in urma o sotie minunata si 2 ingerasi..copiii lui….si eu credeam k e nemuritor si tare as fi vrut sa fi fost asa…Dumnezeu sa’l odihneasca in pace si sa’llase sa vegheze asupra acelor fiinte ata de mult indragite de el

  5. L-am iubit foarte mult pe stive a fost un erou pentru mine si pentru toata lumea.Afost un om foarte curajos si foarte bun la suflet.Eu l-am apreciat si-l voi aprecia toata viata mea pentru ca a salvat animalele si pentru bunatatea, rabdarea, curazul pe care le-a avut.Odihneasca in pace!

  6. A fost o emisiune interesanta.Il iubim pe Steve si ne pare rau ca el nu mai este printre noi.Emisiunea Crocofile Hunter era cea mai interesanta dintre toate emisiunile pe care erau pe Animal Planet.Lam apreciat pt curajul pe care la avut sa umble dupa crocodili,serpi veninosi,etc.Iam admirat puterea pe care avuto chiar si atunci cand sia scos di inima acul.Domnul sa-l odihneasca in pace.

  7. Catalina* a zis:

    Ce pot sa zik….!? Imi placea mult emisiunea pe care o difuza..Avea un curaj lasat ca un dar de la „Mama natura”…Imi pare foarte rau ca a s-a stins o stea cu chip neasemuit….(rege)…de pe bolta cerului..Multa lume ar vrea sa vada caseta video cu stingerea vietii sale….dar dak il iubiti cu adevarat tineti pentru familia lui…de exemplu ce spune sotia sa….”Nu vreau sa se difuzese caseta in cinstea sotului meu”…Cred k si un om care nu a auzit de el si aude un zvon care zice ca a murit cel care explora animalele….si persoanei respective iar parea rau . Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa ii dea un drum spre o gradina a EROILOR

  8. pana acum nu stiam asa de multe despre steve irwin…stiam ca a murit dar nu stiam cine e el…abia azi,29 septembrie 2007 am aflat mai multe despre el…imi pare atat de rau ca a murit…dar ce putem face?cel mai rau este k a lasat in urma doi ingerasi si o sotie minunata…asta e cel mai dureros…saracii copii…singura mea speranta este ca micutul baietel al lui sai calce pe urme tatalui sau

  9. STEWE a realizat multe cu ajutorul DOMNULUI ISUS

Adauga un comentariu

*