Liderii FEN se întâlnesc cu reprezentanţii Guvernului

Liderii sindicali din Federaţia Educaţiei Naţionale se întâlnesc astăzi cu reprezentanţii Guvernului. Se va discuta în ce măsură Executivul şi-a respectat promisiunile făcute la semnarea Acordului din noiembrie 2005, care a dus la încetarea grevei profesorilor.

Potrivit liderului FEN, Cătălin Croitoru, astăzi vor fi prezentate guvernanţilor solicitările cadrelor didactice şi se va stabili calendarul negocierilor privind majorările salariile pentru anul următor.

Sindicaliştii ameninţă că vor boicota începerea anului şcolar, dacă guvernul nu îşi va respecta angajamentele luate anul trecut. Săptămâna trecută, Federaţia Educaţiei Naţionale a cerut de urgenţă o întrevedere cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta problemele nerezolvate legate de acordul semnat cu Executivul.

Acestea sunt legea salarizării personalului bugetar care nu s-a elaborat şi problema investiţiilor în sistemul de învăţământ. Preşedintele FEN, Cătălin Croitoru, i-a solicitat Premierului să găsească o soluţie prin care sumele necheltuite să fie reportate pentru anul următor, peste alocaţia bugetară pe care o va primi învăţământul prin proiectul de buget. Sindicaliştii cer majorarea salariilor personalului angajat în învăţământ, din 2007, pentru a fi eliminate discrepanţele dintre veniturile bugetarilor.

La începutul acestei veri, 82% dintre salariaţi s-au pronunţat pentru redeschiderea conflictului de muncă începând cu prima zi a anului şcolar 2006-2007. Federaţiile sindicale vor organiza un miting de protest în Bucureşti, în data de 15 septembrie şi sunt decise chiar să picheteze sediul guvernului.

Cătălin Croitoru, liderul FEN, a declarat într-o intervenţie telefonică la realitatea TV că, deşi mai sunt doar două săptămâni până la începerea anului şcolar, numai 20% din instituţiile de învăţământ au primit autorizaţie de funcţionare.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*