Poliţiştii vor beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului

Poliţiştii vor beneficia de indemnizaţia reglementată de legislaţia privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului pe timpul concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Decizia este inclusă într-o Ordonanţă adoptată de Guvern, care modifică Ordonanţa Guvernului nr.38/2003 privind salarizarea şi alte drepturi ale poliţiştilor.

Actul normativ armonizează legislaţia în vigoare privind acordarea concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Anterior aplicării noii legislaţii, poliţiştii beneficiau de indemnizaţie pentru îngrijirea copilului care reprezenta 85% din salariul de bază.

De asemenea, Ordonanţa corelează drepturile poliţiştilor implicaţi în misiune în străinătate, în cadrul foţelor de menţinere a păcii sub egida ONU, NATO sau a altor organizaţii internaţionale, cu cele ale personalului MApN care desfăşoară misiuni similare şi care beneficiază de retribuţii superioare.

Astfel, poliţiştii care desfăşoară misiuni în străinătate beneficiază de următoarele drepturi băneşti: salariul de bază corespunzător funcţiei îndeplinite, prevăzut în decizia de numire, sau cel avut anterior, dacă acesta este mai mare; indemnizaţiile, primele, sporurile prevăzute de reglementările în vigoare; premiul anual; un spor lunar de până la 100%, aplicat la salariul de bază, stabilit cu aprobarea ministrului Administraţiei şi Internelor, pentru fiecare misiune; o primă de campanie, egală cu salariul de bază.

Prima de campanie se acordă o singură dată pentru toată perioadă desfăşurării misiunii.

Adauga un comentariu

*