Licitatia pentru vanzarea Carom va avea loc la 1 octombrie

Licitatia pentru vanzarea fabricii de cauciuc sintetic Carom Onesti va avea loc la data de 1 octombrie anul curent, iar pretul de pornire a fost stabilit la 49 de milioane de euro, a declarat Adrian Marghescu, directorul firmei Finconta Consulting, lichidatorul Carom.

Termenul initial al desfasurarii licitatiei era perioada 21-25 august, acesta fiind amanat, intrucat firma de evaluare a prezentat un raport de mediu incomplet.

„Saptamana trecuta am primit raportul de mediu”, a precizat Marghescu, citat de Mediafax. Evaluatorul Carom a stabilit un pret de pornire a licitatiei pentru unitatea de productie de aproape 49 mil. euro, din care circa 7 mil. de euro reprezinta obligatii de mediu.

Totodata, lichidatorul Carom va mai scoate la vanzare un teren cu o suprafata de aproape 10.000 mp, in valoare de 90.000 de euro, si un complex de agrement, a carui valoare a fost stabilita la 450.000 de euro.

„Licitatia pentru vanzarea terenului si a bazei de agrement va avea loc la 5 septembrie”, a adaugat Marghescu.

Presedintele Finconta Consulting a precizat ca pana in prezent nu a fost primita nicio oferta pentru cele doua active. Compania este singurul producator de cauciuc sintetic din Romania si a intrat in faliment in noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor.

Carom a fost privatizata in iunie 2003, cand fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a vandut 51% din capitalul social al firmei catre societatea Tender din Timisoara, pentru 5,5 milioane euro.

Cand s-a declarat falimentul, actionarul majoritar era Balkan Petroleum, proprietarul Rafo, care a preluat in septembrie 2004 pachetul de actiuni de la Tender si si-a majorat ulterior participatia la 74%.

Adauga un comentariu

*